Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a fost ținta a cel puțin trei tentative de asasinat în ultimele zile, dar a reușit să supraviețuiască. Cel puțin așa susține Oleksiy Danilov, secretarul Consiliului de Securitate Națională și Apărare al Ucrainei.

Potrivit The Times, grupul de mercenari ruși Wagner, cunoscut drept și ca „armata privată a lui Putin”, și forțele speciale cecene sunt cele două unități diferite care au fost trimise pentru a-l ucide pe președintele ucrainean.

Se spune că cei care încearcă să-l ucidă pe președinte au fost șocați de modul în care ucrainenii au reușit să le prevadă mișcările. O sursă, despre care se spune că ar fi în contact strâns cu grupul, ar fi spus că a fost “straniu” modul în care a fost informată echipa de securitate a lui Zelenski, însă se pare că informația ar fi ajuns la echipa liderului de la Kiev, tocmai de la spionii ruși.

Oleksiy Danilov, secretarul Consiliului de Securitate Națională și Apărare al Ucrainei, a declarat pentru canalele de televiziune ucrainene că spionii ruși i-au informat despre tentativa de asasinat din partea forțelor speciale cecene, cunoscute și sub numele de „Kadîrovite”, care sunt conduse de Razman Kadîrov, liderul Republicii Cecene.

“Suntem deja la curent cu operațiunea specială care urma să fie desfășurată de unitatea de forțe a lui Kadîrov. Am primit informația de la reprezentanți ai Serviciului Federal de Securitate al Rusiei, care nu doresc să ia parte la acest război sângeros. Unitatea forțelor Kadîrov, care a venit să îl ucidă pe președintele nostru, a fost eliminată”, a declarat Danilov pentru canalul de televiziune Ukraine 24.

Danilov a adăugat: ”Și datorită acestui lucru, a fost distrus grupul de elită al lui Kadîrov, care a venit aici pentru a-l elimina pe președintele nostru”.

Citește și:

Cine s-a oferit să-l scoată pe Zelenski din Kiev și care a fost răspunsul președintele ucrainean?

Reacția soției lui Volodimir Zelenski după discursul emoționant al președintelui

Vladimir Putin, frustrat și nemulțumit de cum decurge invazia în Ucraina. La ce ne putem aștepta? Avertismentul Serviciilor secrete din SUA

Președintele Ucrainei, mesaj pentru România. Ce ne-a transmis liderul de la Kiev