Zayn Malik, fost membru al trupei One Direction, a declarat recent că nu se mai identifică cu a fi musulman, pentru că nu mai crede în învățăturile acestei religii.

Artistul în vârstă de 25 de ani, care a trecut la o carieră solo, a afirmat recent că nu mai ține practicile specifice acestei religii, de fapt că nu mai e adeptul niciunei religii. Crede însă în ”religia” de a fi ”un om bun”.

”Nu cred că trebuie să mănânci un anumit tip de carne, venind de la un animal crescut într-un anumit fel, nu cred că e nevoie să citești o rugăciune într-o anumită limbă, de cinci ori pe zi. Nu cred deloc în așa ceva. Cred însă că, dacă ești o persoană bună, totul va fi bine pentru tine”, a spus acesta.

Tatăl lui Zayn, Yaser, britanic, are origini pakistaneze, iar mama sa, Trisha s-a convertit la islam când l-a întâlnit. Copiii, inclusiv Zayn, au fost crescuți ca musulmani.

Artistul suține că familia lui e împăcată cu alegerea sa și că nu a fost nevoie să ducă muncă de lămurire cu ei.

Bineînțeles că declarațiile sale i-au inflamat mai ales pe musulmani, care l-au criticat fățiș, spunând că e de neacceptat să renunțe brusc la religia ”sfântă” în care a fost crescut.

Vezi și Sinead O’Connor i-a lăsat pe toți mască. S-a convertit la o altă religie. Și-a schimbat și numele

Citește și: