E clar că a fost norocul lui Keanu Reeves, chiar dacă e clar că fără talentul lui nimic din toate astea nu s-ar fi întâmplat. Însă de acest noroc putea să aibă parte altcineva.

Inițial, rolul lui Neo îi fusese propus lui Will Smith, care deja era vedetă în acea perioadă. Numai că prezentarea scenariului nu l-a convins deloc.

Într-o înregistrare postată pe YouTube, actorul a recunoscut că în 1998 a refuzat rolul și a explicat și de ce a procedat așa.

”Nu sunt mândru de asta, dar e adevărul. L-am refuzat pe Neo, în Matrix”, spune el în înregistrare.

Will Smith a fost contactat pentru Matrix de surorile Lana și Lilly Wachowski. Regizoarele și producătoarele de film nu mai făcuseră decât o singură peliculă până atunci și îl chemaseră pe Smith la o prezentare pentru a-l convinge să accepte rolul. Actorul a povestit că prezentarea a fost un eșec total și nu a fost convins că rolul i se potrivește.

„Prezentarea lor a fost cam așa: <

Apoi, o să inventăm camerele astea, ca oamenii să vadă toată săritura și momentul în care te oprești din săritură…>> Așa că am făcut Wild Wild West. Nu sunt mândru de asta”, a spus amuzat Will Smith. ”Wild Wild West” nu a avut succes la public și încasările au fost sub așteptări.

Keanu Reeves, in scena cu gloantele

În final, însă, Will Smith recunoaște că regizorii și scenariștii nu puteau găsi o distribuție mai bună pentru ”Matrix”.

„Keanu a fost perfect, Laurence Fishburne a fost perfect. Dacă aș fi acceptat, fiind negru, atunci Morpheus n-ar fi fost negru. S-ar fi uitat probabil la Val Kilmer pentru rolul Morpheus. Așa că, probabil aș fi stricat Matrix. L-aș fi ruinat. Așa că v-am făcut tuturor o favoare”, a concluzionat Will Smith.

Nu trebuia să joace nici în seria ”Men In Black”

Semn că la capitolul fler actorul nu stă foarte bine, Will Smith a recunoscut că nici în ”Men In Black” nu a vrut să joace inițial. „Am refuzat acea propunere, fiindcă nu voiam să fiu tipul care joacă în filme cu extratereștri. Steven Spielberg m-a sunat și m-a întrebat de ce am refuzat filmul. I-am spus că nu vreau să fiu recunoscut drept tipul care joacă mereu în filme cu extratereștri. Iar el mi-a spus: <>”, a mărturisit Smith, care a ales să meargă pe mâna lui Spielberg.

Vezi și Uite cine trebuia să o joace pe Rachel din ”Friends”, în locul lui Jennifer Aniston!

Citește și: