Reprezentanții României la Eurovisionul din acest an, trupa Voltaj – formată din Călin Goia (voce), Oliver Sterian (tobe), Valeriu Ionescu (bas), Gabi Constantin (chitară), Adrian Cristescu (clape), au urcat pe scena Eurovision Song Contest 2015 în prima semifinală a competiţiei, pe poziţia a 15-a.

Piesa cu care a concurat trupa Voltaj, „De la capăt/ All Over Again” face parte dintr-o campanie care trage un semnal de alarmă asupra situaţiei tuturor copiilor lăsaţi în urmă de părinţii plecaţi la muncă în străinătate.

Solistul trupei, Călin Goia, a declarat la conferința de presă susținută după anunțarea țărilor calificate în finala Eurovision că este foarte fericit și a adăugat că la Viena, alături de el sunt și cei doi fii ai lui, în vârstă de 7 și 8 ani, potrivit Agerpres.

Cea de-a doua semifinală Eurovision va avea loc joi, iar marea finală, sâmbătă.

Ediţia din acest an a Eurovision este difuzată pentru prima dată în istoria de 60 de ani a competiţiei muzicale în lumea întreagă, pe internet, în direct, pe canalul oficial YouTube dedicat evenimentului, potrivit revistei Rolling Stone.

Credit foto: Facebook

 

Credit foto: Facebook (foto deschidere), Facebook 2