Familia Ogăşanu a fost la un pas de tragedie, la sfârşitul lunii ianuarie. Mai precis, pe 20 ianuarie, toţi trei membrii familiei, actorul Virgil Ogăşanu, în vârstă de 80 de ani, soţia acestuia, actriţa Valeria Ogăşanu, dar şi fiul lor, Mihai, au aflat că sunt infectaţi cu noul coronavirus.

La început, simptomele au fost uşoare, însă când a debutat febra, cei trei au decis să cheme Salvarea şi să se interneze cu toţii la Spitalul Colentina.

„S-a întâmplat în perioada 20 ianuarie. Simptomele au fost la toţi trei cam la fel. Au început cu o mică tuse seacă, cu o uscăciune a gâtului, o chestie total particulară. Beai apă şi aveai senzaţia că nu te-ai hidratat.

După două-trei zile, au început durerile foarte mari de muşchi, de încheieturi, dureri de ochi, de cap. Durerile erau ba la spate, ba de mâini, de picioare, eu nu am avut niciodată aşa dureri musculare. E ca şi când ţi-ai fi rupt muşchii la sală şi nu mai puteai să te mişti.

Au dispărut mirosul şi gustul, eram cu sticla de oţet la nas şi nu simţeam absolut nimic. După vreo 5-6 zile, a apărut febra, moment în care ne-am internat. Din păcate, sunt multe persoane care stau până când e prea târziu”, a declarat Mihai Ogăşanu (40 de ani) pentru Click!.

Valeria Doina Ogăşanu are 74 de ani, iar soţul ei, marele actor Virgil Ogăşanu, are 80 de ani, aşa că făceau parte din categoria ”de risc”. De altfel, Virgil Ogăşanu a și făcut o formă mai gravă a bolii. Medicii l-au pus pe oxigen încă de la internarea în spital.

Toți membrii familiei au stat două săptămâni în spital, cu tratament diferenţiat.

Mihai Ogășanu: „Ne uitam speriaţi la monitoare”

”Aveam fiecare pe undeva 15-20 la sută plămânii afectaţi, la taică-miu a fost puţin mai mult. N-am mai avut niciodată aşa dureri, mă dureau ochii în cap! Nu a fost nimeni intubat. Tata a fost mai grav din cauza vârstei. Au variat tratamentele. Nu ne-au dat Rem­desivir. Dar la taică-miu, el a necesitat oxigen. Noi eram cu oxigenul pregătit lângă pat, că, dacă mai scădea saturaţia, intram şi noi pe oxigen.

Saturaţia noastră a fost undeva între 88-91 la sută. Ne uitam speriaţi la monitoare. O oboseală fantastică şi mersul la baie era o poveste, puls ridicat, oboseam făcând trei paşi. Corpul luptă. A trebuit să ne forţăm să mâncăm foarte bine, să bem multă apă şi asta ajută.

Ne-au trimis rudele, prietenii pacheţele. Apropo, mâncarea din spital a fost excelentă! Am tot respectul pentru medicii de acolo, nu că eram noi familia Ogăşanu, dar s-au purtat exemplar!”, a mai declarat Mihai Ogăşanu.

Încă din luna aprilie a anului trecut, familia de actori a ales să se izoleze la Cornu, unde deţine o proprietate.

Fiul lor a venit şi el pentru a-i susţine și pentru a-i ajuta la treburile casnice. Iată însă că virusul nu i-a ocolit nici aici. „E un moment de introspecţie Covid-ul. În momentul în care virusul îţi lua aerul, îţi afecta plămânii, te gândeai foarte mult la viaţa ta.

Fenomenul ăsta de reducere a oxigenului este asemănător cu ceea ce facem planetei. Rănim planeta şi ne batem joc de resurse şi ne facem rău nouă. Ne-am rugat foarte mult, sunt momente în care te gândeşti la câte lucruri sunt iluzorii, false în lumea din jur”, a mai spus muzicianul.

Vezi și Codruț Kegheș, alias Dezbracatu’, s-a chinuit tare cu Covid: „Am stat 19 zile la pat…”

Citește și:

Experții regali susțin că reacția prințului William după interviul lui Harry a fost una fără precedent: „I-a frânt inima”

Fiica cea mare a lui Charlie Sheen a împlinit 17 ani! Sami a moștenit frumusețea mamei sale, dar seamănă și cu controversatul său tată!