Bun regăsit, Virgil. Cum te descurci cu rolul de profesor pentru copii?

Din fericire, eu sunt prietenul lor. Atunci când ne întâlnim, pe lângă exercițiile pe care le facem, stăm de vorbă. Copiii au nevoie să fie ascultați, înțeleși și încurajați. Din păcate, acasă se întâmplă tot mai rar acest lucru, destui părinți nu mai au timp sau răbdare să îi asculte, iar copiii sunt însetați de atenție și de încredere. Eu îi înțeleg și le ascult vocile care nu întotdeauna le sunt auzite și ne jucăm cât putem de mult. Mă gândesc serios ca pe viitor să fac o extensie a cursului și să integrez câteva discuții și cu părinții, one-to-one. Știu cât de important este pentru ei să primească un feedback despre copii și să afle trucuri despre cum să aducem un plus în jocul cu ei.

Ce spun copiii la cursurile tale?

Copiii spun ce au pe suflet și ce ar dori să ne comunice nouă, părinților. Iar când trecem la exerciții, se implică și devin foarte competitivi pentru vârsta lor, 6-10 ani.

Fiica ta, Jasmina, a venit și ea?

Jasmina nu a luat parte la cursul meu. Face meditații acasă (râde)

Cum te consideri ca părinte?

Norocos că am avut ocazia să lucrez cu atâția copii de la care am avut de învățat și datorită cărora am câștigat experiență. Sunt foarte atent și implicat în formarea fetiței mele și încerc să nu repet, în calitate de părinte, ceea ce nu îmi plăcea în calitate de copil. E foarte important.

Fiica ta este atrasă de camera de filmat? Te-ar bucura să urmeze calea televiziunii?

Jasmina urmează deocamdată calea școlii. Asta este preocuparea principală. Este frumoasă, foarte talentată, dar cred că lucrurile trebuie lăsate să își urmeze cursul firesc.

Făcând o paralelă între televiziunea din urmă cu câțiva ani și cea din prezent, de ce crezi că ar fi nevoie?

De mai multă măsură, de mai mult bun gust și respect, de mai mulți oameni frumoși și educați care își iubesc meseria și cărora le pasă de publicul lor.

Este adevărat că ai avut o colaborare cu proiectul MasterChef?

M-am bucurat să pot colabora cu viitorii jurați de la MasterChef. Juriul va avea o formulă excelentă. Sunt trei domni foarte diferiți, fiecare cu competențele lui, ambițiosi si muncitori, iar ei formează o echipă perfectă. Vom avea parte de mult suspans, tensiune și de foarte mult umor! Abia aștept să înceapă!

Dacă ar fi să revii în televiziune, în ce tip de proiect ți-ar plăcea să te implici?

Am prezentat mai multe formate de-a lungul timpului, dovadă că nu am mofturi, dar țin foarte tare la calitatea formatului și a producției și bineînțeles, trebuie să se potrivească și profilului meu.

Care consideri că a fost cea mai grea încercare pe care ai avut-o în parcursul tău?

Încercările apar în viața noastră cu un motiv. Trebuie să știm să le gestionăm și să învățăm din ele. În afară de momentul în care pierdem pe cineva drag, cred că fără încercări ne-am plictisi și nu am mai aprecia ce e bun și frumos în viața noastră.

Îți place să încerci și ce alții spun că n-o să meargă?

Aș avea câteva exemple, dar cred că cel mai important este cât de tare crezi tu într-un lucru. E bine să asculți vocile din jurul tău, dar dacă tu crezi cu putere în ceva, chiar și cu riscul unui eșec, e bine să îți urmezi instinctul și credința. Doar așa vei afla dacă ai greșit sau nu.

Recent ai jucat în filmul ”Ghinionistul”, regizat de Iura Luncașu. Și, totuși, ți se pare că norocul a ţinut cu tine de-a lungul timpului?

Am muncit mult, de foarte mic, am fost foarte serios, am fost ajutat de oamenii din jurul meu, de familie, dar Padre a fost acolo când a trebuit. Și El știe mai bine decât noi când și pentru ce e nevoie să intervină.

Cum ți se pare experiența actoricească și pe când premiera filmului?

Referitor la film, eram foarte curios dacă aș putea juca un rol de care să nu fiu mai apoi foarte mândru. Am început cu două apariții, continuând acum, în ”Ghinionistul” cu un rol ceva mai generos și am constatat că mă simt bine în postura asta, iar rezultatul nu e chiar rău. Abia aștept apariția acestui film, va fi o comedie foarte faină.

Concertele tale continuă?

Este o perioadă destul de plină de evenimente pentru care sunt solicitat în calitate de prezentator, dar și alături de band-ul cu care cânt. În general sunt evenimente corporate, în București, și în țară, dar cânt și în cadrul diferitelor festivaluri organizate și pentru publicul larg.

virgil_iantu_coopers-pub_nico-grigore

Ce planuri ai și aveți pentru sărbătorile de Crăciun și de Revelion?

Altele decât avem în fiecare an. De Ajun, de obicei, ca tot omul, stăm acasă, dar după plecăm în tot felul de destinații, pentru deconectare totală, doar că în acest an, fetița noastră a decis. Stăm acasă. Își dorește să stea acasă, să se bucure de noi și de timpul petrecut în familie, fără lecții. O înțeleg perfect.

 

ÎNTREBARE ÎNCUIETOARE:

Ai declarat că ești perceput ”de multe ori ca fiind arogant, deși nu-mi stă în fire.” Ce crezi că ar merita să știe oamenii în plus despre tine?

Că nu sunt deloc așa, ba, dimpotrivă, sunt foarte simpatic!

virgil_iantu_streetstyle_nico-grigore

Nu pot trăi fără…

Nu se aplică – ”Am evitat întotdeauna să spun .’’

 

Credit foto: Nico Grigore