Testul RT-PCR făcut milionarului Viorel Cataramă, care în urmă cu o săptămână a mers într-un focar din localitatea Bărbulești, județul Ialomița, pentru a se infecta, este negativ, au anunțat vineri dimineață reprezentanții clinicii care au efectuat testul.

Clinica Ok Medical, unde s-a testat Viorel Cataramă, a transmis, vineri dimineața, că testul RT-PCR efectuat în cazul milionarului Viorel Cataramă este negativ.

„In cursul zilei de 14.05.2020, ora 11:30, OK Medical a prelevat probe de la domiciliul pacientului Viorel Cataramă în vederea testarii RT-PCR și anticorpi IgG și IgM SARS COV2. În data de 14.05.2020, 12:15, rezultatul testului rapid anticorpi IgG și IgM a înregistrat o valoare negativă. Acest rezultat indică absența anticorpilor SAR COV2, ceea ce înseamnă că pacientul nu este purtător al virusului sau se află în perioada de incubație (5-10 zile de la infectare). Rezultatul testului RT-PCR, a fost validat la data de 14.05.2020, ora 19:40, indicând o valoare negativă, ceea ce relevă faptul că pacientul NU a fost purtător al virusului SARS COV2 la momentul recoltării probelor biologice”, au transmis reprezentanții clinicii.

Potrivit acestora, la solicitarea pacientului, sâmbătă va avea loc o nouă recoltare de probe biologice în vederea repetării testării RT PCR.

Viorel Cataramă a mers, în data de 7 mai în comuna Bărbuleşti, Ialomiţa, unde peste 70 de persoane erau infectate cu noul coronavirus.

„Nu am negat și nu voi nega niciodată existența virusului. Noi, ca țară, suntem în război cu un inamic puternic și perfid. Și când ești în război, trebuie să lupți. Și mai sunt și morți. Nu poți din frică și din lașitate să abandonezi lupta, să îți abandonezi țara. Asta am vrut să demonstrez, că mă duc, mă infectez și nu am nimic

În acest moment mă simt foarte bine. E adevărat, acum câteva zile am avut ușoare semne de întrebare, poate pentru că am fost foarte atent. Mă simt bine și sunt încrezător că nu voi păți nimic”, a declarat Viorel Cataramă, la Antena 3.

Milionarul a mai făcut un test rapid joi, care a ieșit negativ. El a declarat că dacă și azi testul va ieși negativ, el va ieși pe stradă, deși acesta este obligat să stea în izolare pentru 14 zile.

„Am primit rezultat negativ la testul rapid COVID-19. Dacă și mâine iese negativ, mă duc în stradă
Am primit rezultatul testului rapid pentru coronavirus, la o săptămână după ce m-am dus voluntar în focarul de COVID-19 de la Bărbuleşti, Ialomiţa, şi am îmbrăţişat o persoană infectată”, a scris Cataramă ieri pe pagina lui de facebook.

Cu toate acestea, Viorel Cataramă va face și mâine o nouă testare pentru COVID-19.

 

Citește și: