Omul de afaceri Viorel Cataramă a primit rezultatul testului de coronavirus. Acesta a făcut un prim test rapid, urmând ca mâine să facă un test PCR.

Cataramă a mers acum câteva zile la Bărbulești,  unde s-a îmbrățișat cu mai mulți bolnavi de coronavirus în speranța că se va infecta pentru a demonstra că virusul nu este nici pe departe unul letal. Rezultatul testului rapid este negativ, însă rămâne de văzut dacă va fi confirmat și de testul PCR.

 

În ciuda faptului că are 65 de ani,  Cataramă a explicat motivele pentru care a decis să facă acest lucru.

‘Este un risc mai mult teoretic, în niciun caz uriaș. Eu sunt un bărbat sănătos, nu sufăr de alte afecțiuni, iar gestul meu este al unui patriot care este dispus să își dea viața pentru țara lui, pentru ca drepturile și libertățile fundamentale să nu fie încălcate, iar România să nu fie falimentată din punct de vedere economic, iar câteva milioane de români să nu fie nenorociți’, a spus Viorel Cataramă.

Milionarul a explicat că el crede că testul a ieșit negativ pentru că se află în perioada de incubație.

„Este posibil ca, făcând testul în perioada 5-10 zile de la infectare, să fiu în perioada de incubaţie. Adică virusul poate fi găsit în organism, fără să se fi manifestat. Dar, după părerea mea, este puţin probabil”, a spus Cataramă.

Omul de afaceri în vârstă de 65 de ani a precizat apoi că rezultatele cu acurateţe de 99 la sută vor fi comunicate mâine dimineaţă şi că acesta este singurul test pe care îl face pentru coronavirus. Iar dacă rezultatele de mâine vor fi tot negative, va „demonstra că a avut dreptate”.

„Dacă şi acele rezultate sunt negative, am demonstrat că m-am dus în cel mai periculos focar şi nu am păţit nimic. Alt test nu se mai face. Dacă mâine mă scot negativ, am plecat pe stradă, mă duc să joc tenis, golf. Înseamnă că nu pot infecta pe nimeni şi pot să îmi văd nevasta, fetiţa, băiatul şi prietenii”, a adăugat Viorel Cataramă pentru Libertatea.

Citește și: