Afaceristul a mărturisit că a făcut tot ce a ținut de el pentru a se infecta cu noul coronavirus, s-a îmbrățișat cu  persoane diagnosticate cu COVID-19 și a mers într-o localitate cu foarte multe cazuri, însă acesta nu știe 100% că a luat virusul.

După șase zile de la expunere, el se simte foarte bine și nu are febră, dar va continua să stea în izolare timp de minimum două săptămâni, departe de familia lui.

 

”Astăzi mă simt excepțional. Dacă zile  trecute nu m-am simțit grozav, astăzi am temperatura 35,9, concentrația de oxigen în sânge 98, deci sunt perfect. Nu știu dacă m-am infectat cu coronavirus, nici nu e relevant. Eu m-am dus să mă infectez, m-am îmbrățișat cu mai multe persoane dintre care una era infectată, conform comunicatului oficial al parchetului. Prin urmare, am făcut tot ce ține de mine ca să mă infectez. Am avut câteva simptome, dar astăzi mă simt perfect”, a explicat Viorel Cataramă într-un interviu exclusiv pentru WOWbiz.ro.

Motivele pentru care a făcut însă acest gest, în ciuda faptului că are 65 de ani, le-a explicat tot el. ”Este un risc mai mult teoretic, în niciun caz uriaș. Eu sunt un bărbat sănătos, nu sufăr de alte afecțiuni, iar gestul meu este al unui patriot care este dispus să își dea viața pentru țara lui, pentru ca drepturile și libertățile fundamentale să nu fie încălcate, iar România să nu fie falimentată din punct de vedere economic, iar câteva milioane de români să nu fie nenorociți”, a mai spus Viorel Cataramă.

 

Viorel Cataramă este convins că autoritățile au abordat greșit criza coronavirusului: ”Prețul este prea mare și nu se justifică”

”În lume, față de acest virus, sunt două metode de combatere: metoda izolării și metoda imunizării de grup. Chiar din momentul în care s-a decretat sau s-a intenționat decretarea stării de urgență, eu am fost singura persoană din spațiul public care am militat pentru utilizarea metodei imunizării de grup. Care înseamnă că oamenii își continuă activitățile, munca, își păstrează drepturile și libertățile fundamentale și numai persoanele vulnerabile sunt protejate cu adevărat, de toată lumea, inclusiv de stat. Celelalte persoane sunt îndrumate, sfătuite, consiliate, etc, dar nu se întâmplă nimic grav din punct de vedere economic. Aceasta era metoda de urmat dintr-un motiv foarte simplu: astăzi ni se spune că ieșim din starea de urgență și că trebuie să facem următoarele lucruri: să ne spălăm de câteva ori pe mâini și pe dinți, să purtăm mască, să păstrăm distanța… Păi asta puteam să o facem și acum două luni. Nu trebuia să falimentăm România ca să facem ce trebuia să facem acum două luni. (…) Virusul există și, oficial, niciun vaccin nu există și, anul acesta, nici nu va fi descoperit. Adică am stat două luni degeaba în casă și când ieșim din casă ne întâlnim cu același inamic și în proporție de 90-95% nu vom avea nimic. (…) Noi începem imunizarea de grup de vineri”, explică omul de afaceri.

Mai mult decât atât, Viorel Cataramă nu se ferește să arate consecințele pe care, consideră el, le vom suporta foarte greu, pe termen lung.

”România nu are numai coronavirus. Până acum am generat 1,5 milioane de șomeri, împreună cu familiile lor fac 4 milioane de oameni pe care i-am nenorocit. Și am mai declarat infractori peste 4 milioane de oameni, cei  care au peste 65 de ani, pe care i-am arestat la domiciliu. Am nenorocit peste 10 milioane de oameni, în România, pe mult timp de aici încolo. (…) Nu știu când își va reveni România, economic. Ceea ce spun eu este că nu era nevoie să falimentăm România, să generăm 1,5 milioane de șomeri, să aducem atât de multă suferință la milioane de români doar pentru a ne ocupa de coronavirus.  Ceea ce vreau să spun eu, și poate părea cinic, este că pentru câțiva, pentru câteva zeci, sute de persoane, în pericol de a muri nu poți să distrugi o țară, să îi iei drepturile și libertățile fundamentale și să o falimentezi din punct de vedere economic. Prețul este prea mare și nu se justifică”, a mai spus pentru Wowbiz.

 

Citește și: