Politicianul și omul de afaceri, care s-a expus infecției cu coronavirus în mod intenționat, susține că este monitorizat la domiciliu de poliție. Cataramă a vrut să ironizeze personalul care îl controlează „de două ori pe zi” și a postat o fotografie pe pagina sa de Facebook.

„Două polițiște frumoase, extrem de civilizate și manierate, mă controlează de două ori pe zi dacă respect regulile! Nu știam că autoizolarea are și așa aspecte plăcute”, a scris Cataramă pe rețeaua socială.

Politicianul, care a încercat să candideze la alegerile prezidențiale din 2019, s-a îmbrățișat cu mai mulți localnici din județul Ialomița, pentru a demonstra că nu va păți nimic. Gestul său a fost considerat de autorități periculos și iresponsabil, iar Cataramă s-a ales cu dosar penal pentru zădăricirea combaterii bolilor.

Cataramă consideră că măsurile restrictive luate de autorități pentru combaterea efectelor noului coronavirus sunt exagerate. Economia, spune Cataramă, nu merita o asemenea lovitură.

Soția sa, medicul Adina Alberts, nu a fost de acord de la început cu decizia sa, așa că a plecat de acasă, împreună cu fiica lor, pentru a nu se expune la o eventuală infecție cu coronavirus.

Luni, Cataramă anunța că, desi nu a fost încă testat, are simptome specific infecției cu Covid-19.

„Mi-a crescut temperatura, am o anumită apăsare în piept, am nasul înfundat. Am ferma convingere că acest virus va ieși din mine așa cum a intrat fără nicio problemă pentru că sunt un bărbat sănătos.Voi face testul după 14 zile”, spune Viorel Cataramă pentru Antena3.

Contrazis de soție: ”Se simte bine, nu a dezvoltat niciun simptom caracteristic”

Soția lui, însă, care îl supraveghează zilnic prin telefon, îl contrazice. „El se simte bine, nu a dezvoltat niciun simptom caracteristic. Este monitorizat de mine, prin telefon. Are toate medicamentele pregătite.

El este surmenat de avalanșa de interviuri. Îi admir curajul. Sunt convinsă că în curând vom ști mai multe despre acest virus, însă, deocamdată, e nevoie de precauție pentru că nu știm destule”, a declarat Alberts la România TV.

Citește și: