Îmbrăcat în negru, culoarea doliului, nebărbierit, cu cearcăne și vizibil afectat de scandalul pe care l-a creat, George Buhnici a revenit cu o explicație, de data asta una în care își cere iertare. El a urcat, pe canalul de Youtube pe care are peste 1,1 milioane de abonați, o spovedanie filmată.

Spovedania lui George Buhnici

Salutare! Aș vrea să vă spun că în urma celebrului interviu pe care l-am dat în urmă cu vreo două săptămâni, am primit acuzații și chiar amenințări dintre cele mai dure și mai serioase. Și m-am gândit foarte serios la ce am de făcut în perioada următoare. O să o spun pe șleau. Da, am vorbit ca un mârlan, ca un băiețaș de cartier fără pic de minte în cap. Și fără nici o experiență de viață, ca și cum aș fi fost fumat sau amețit de la băutură. Mulți dintre cei care mă cunosc m-au întrebat dacă nu cumva am fost sub influența unor substanțe. Nu, nu am fost. Nu am această scuză. Eram poate doar ușor euforic datorită atmosferei de festival. Mai ales după atâta vreme de stat mai mult prin casă. Dar asta nu scuză nimic. Probabil, din dorința de a șoca și de a impresiona audiența…”

Încă mai procesez tot ce se întâmplă. Dintr-o tentativă total neinspirată de umor am reușit să fiu superficial și total lipsit de empatie. Am jignit categorii întregi de oameni și am obținut, într-adevăr, un șoc. Și acest șoc a fost, în primul rând pentru mine și pentru familia mea, nu numai pentru public. Vreau să-mi cer scuze public tuturor celor pe care i-am jignit, celor pe care, fără să îmi dau seama, într-o pauză de rațiune i-am și mai ales le-am agresat prin limbaj, prin grobianism și prin lipsă de politețe. Așa cum ați aflat, probabil, am plătit și încă plătesc scump acest episod, care a făcut atât de multe valuri pe Internet și în media. Dar aici nu voi intra în detalii. Ceea ce am să fac eu e să îmi reconsider, în perioada următoare, prioritățile.

Să mă concentrez mai mult pe familie și pe lucrurile de care sunt pasionat. Și la care mă pricep: case sustenabile, energii regenerabile și tehnologie. Nu am să dau curs invitațiilor și ofertelor care speculează imaginea de băiat rău, bădăran și de misogin. Consider că această imagine nu mă reprezintă. Nu sunt și nu pot fi un astfel de personaj. Îi rog pe cei care și-au închipuit că pot reprezenta așa ceva să caute în altă parte exponenții. Într-un cuvânt, celor care se gândesc că vor profita de popularitatea pe care am căpătat-o în aceste zile pentru a-mi lărgi gama de preocupări, le spun că nu voi face asta. Nu mă interesează acest fel de popularitate negative. Nu o merit, pentru că nu sunt așa. Voi rămâne pe felia mea, acolo unde publicul mă cunoaște și, sper eu, încă mă apreciază, tehnologia care ne schimbă viețile în bine.

Dar îmi pare tare rău, am învățat foarte multe din aceastpă situație extremă. Și mi-aș dori să învețe și alții din cee ace mi s-a întâmplat mie. Sper ca această dezbatere care s-a stârnit să fie de folos, în cele din urmă, tuturor. Sper să nu devină încă o întâmplare seacă, de pe Internet, în care toată lumea s-a implicat, doar la nivel de comentarii, dar din care nu am învățat îndeajuns. În încheiere, vreau să mulțumesc atât celor care mi-au trimis mesaje de susținere, cât și celor care m-au criticat. Și unii, și alții m-au ajutat să depășesc această perioadă și să mă trezesc la realitate. Din acest moment, vreau să iau ce e bun, util și să continuu să evoluez. Mai vreau să mulțumesc mai ales familiei mele, care mi-a fost și îmi este alături și vreau să le spun că îmi pare rău, pentru că dintr-o inconștiență i-am suspus acestui val national de oprobiu. Ne revedem acolo unde experiența și contribuția mea sunt cu adevărat de folos. Pe curând”.

George Buhnici se află în mijlocul unei controverse, care a luat amploare săptămâna trecută. Jurnalistul de tech a făcut declarații scandaloase, afirmând că femeile ar trebui să meargă la sală și să nu se afișeze la mare cu vergeturi sau cu celulită. „Dacă aţi investi în săliţă cât investiţi în tatuaje, cred că am fi toţi mai bine”, spune el într-un interviu pentru Xtra Night Show, de la Antena Stars. Buhnici a dat-o exemplu pe soția sa, Lorena Buhnici, despre care spune că „arată ca o minoră”. După ce s-a trezit „linșat” în mediul online, George Buhnici a avut o primă reacție și a scris pe blog câteva explicații. Le poți citi, integral, aici.

După scandalul mediatic pe care l-au creat, soții Buhnici și-au dezactrivat comentariile pe paginile de socializare, iar George Buhnici a început să simtă direct efectele derapajului: a pierdut un contract de imagine și a intrat și în atenția Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

George Buhnici, declarații controversate: „Mai mergeţi pe la sală, fetelor! Venim la mare ca să vedem piele şi aş vrea ca pielea aia să nu aibă vergeturi”

„Mi se pare că ar trebui să le spunem oamenilor din jurul nostru când arată bine că arată bine şi am văzut fete care arată foarte bine aici. Am văzut şi fete care nu arată bine şi nu aş vrea să se interpreteze, dar suntem la festival şi putem da vina pe orice. E după ora la care puteam să şi fi consumat, habar n-am. Dar, serios, mai mergeţi pe la sală, fetelor! Venim la mare ca să vedem piele şi aş vrea ca pielea aia să nu aibă vergeturi. Deci, dacă aţi investi în săliţă cât investiţi în tatuaje, cred că am fi toţi mai bine. Încurajez pe toată lumea să dea un pic pe la sală. De ce? Dacă vrei să vii la mare să îmi arăți piele, și sigur vrei să ne împrietenim, ar trebui să mă convingi și cu altceva decât cu decolteul”, a declarat George Buhnici pentru emisiunea „Xtra Night Show”, de la Antena Stars.

George Buhnici și-a dat exemplu propria soție, pe Lorena Buhnici (40 de ani), despre care spune că „arată ca o minoră”. „Eu am noroc că am o nevastă care arată ca o minoră. Asta e şansa vieţii mele, jur. Uită-te la ea! Câţi ani îi dai?”, l-a întrebat George Buhnici pe reporter.

Citește și: Incredibil, cum a reacționat Lorena Buhnici, după derapajul soțului. George Buhnici a trimis femeile la sală și a spus că „nevasta lui arată ca o minoră”

Citește și: George Buhnici, prima reacție în scandalul zilei: „Pedofilia este o crimă, obezitatea o problemă de sănătate publică”

Citește și: George Buhnici, declarații controversate: „Mai mergeți pe la sală, fetelor. Venim la mare ca să vedem piele, aș vrea ca pielea aia să nu aibă vergeturi”

Citește și: Derapajele lui George Buhnici. Blogger-ul nu e prima abatere. A comis-o cu războiul din Ucraina: „Să nu mai mănânc desert azi că cineva suferă undeva?”

Vezi şi ce este celulita şi ce sunt vergeturile!