Finalul tensionat al primei etape din Guatemala, în aventura America Express, a fost urmărit ieri seară, în minutul de aur, 22:08, de peste 1,4 milioane de telespectatori.

Ediția a debutat în forță, cu sancțiuni aplicate de Irina Fodor pentru abaterile a două dintre echipe. Astfel, Jean și Dinu Gavril au fost penalizați pentru că nu și-au îndeplinit misiunea de pedeapsă în urma cursei pentru ultima șansă din etapa anterioară (să consume 6 sticle de Tabasco).

Iar Andreea Bălan și Andreea Antonescu au fost sancționate pentru că au vărsat conținutul sticlelor de bere la una dintre misiunile din cursă pentru a doua imunitate. Cele două echipe s-au aliniat la startul întrecerii pentru ultima șansă, lor alăturându-li-se Puya și Melinda, după votul celorlalte echipe.

America-Express_editia-20_5SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

A fost prima dată când cuplul a participat la acest tip de concurs din competiția America Express, iar începutul a fost cu stângul. Prima probă, care le-a cerut concurenților să consume unul dintre cele mai neplăcute prânzuri, s-a dovedit… de nedigerat pentru Puya și Melinda.

Citește și: Cum arată soția lui Puya, care va participa la America Express. Povestea lor de dragoste e clar una atipică! ”Era tare în gură, sincer, și asta mi-a plăcut!”

Cei doi au spus un ”nu” hotărât în fața platoului cu momițe, creier și ochi de vacă, iar acest lucru i-a costat, pornind mult mai târziu în cursă. Pe parcursul întrecerii n-au mai reușit să recupereze diferența de timp față de celelalte două echipe, astfel că au ajuns ultimii la Irina Fodor.

”Ăsta a fost un moment foarte nasol pentru noi. Mă uitam la Melinda și știam că o să iasă. Pentru că vulturașul nu avea cum să aibă din nou culoarea verde. Le-am simțit din plin emoțiile. Noi și toți ceilalți am trăit cu ei acest moment”, a spus Ovidiu Buta.

Puya și Melinda, în lacrimi la America Express

”M-am gândit că ăsta e finalul”, a declarat Melinda. ”Momentul a fost foarte dificil. E greu să te desparți de tot ce se întâmplă aici. Nici nu m-am uitat la ce vultur scoate Irina din cufăr, pentru că eram sigur că e roșu”, a spus și Puya.

Când toți se așteptau ca aventura celor doi pe Drumul aurului să ia sfârșit, s-a produs marea surpriză: vulturul a fost verde! ”Eu mă pregătisem pentru acest moment, îmi imaginam cum se va desfășura plecarea noastră”, a spus Melinda, căreia verdictul i-a adus lacrimi de fericire.

”Ce fac acum?! Aveam și câteva discursuri înaintea plecării”, a fost reacția lui Puya, care rămâne în competiție alături de soția sa.

Ce vedete participă la America Express

Alături de Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru, pe Drumul Aurului, au pornit Puya și soția lui, Melinda, Andreea Antonescu și Andreea Bălan, Cătălin Bordea și Nelu Cortea, fostele gimnaste Larisa Iordache și Diana Bulimar, stilistul Ovidiu Buta și directorul artistic Joaquin Bonilla, Jean Gavril și fratele lui, Dinu, cântăreața Bruja și prietenul ei, Pufeh, Bianca Adam, unul dintre cei mai cunoscuți creatori de conținut din mediul on-line și mama ei, Mihaela. În momentul de față, echipele care au părăsit concursul sunt cele formate din Larisa Iordache și Diana Bulimar și Bruja cu Pufeh.

Acestea sunt vedetele care, în acest sezon, concurează pentru mult râvnitul premiu de 30.000 de euro. Până la finală, însă, concurenții se întrec și pentru o nouă miză, care face competiția și mai aprigă. Este vorba despre Jokeri, aruncați în joc pentru prima dată la America Express. Aceștia au puteri nebănuite pentru echipele care ajung în posesia lor: de la cazarea la un hotel în timpul etapei respective sau mașina asigurată până la următoarea locație, până la dreptul de a fura mașina unei alte echipe întâlnite pe drum.

America Express – Drumul Aurului a început din 15 ianuarie, la Antena 1. Emisiunea este difuzată duminica de la ora 20.00, iar de luni până miercuri, de la ora 20.30. După 4 sezoane în care au străbătut Asia în lung și-n lat, sezonul 5 a schimbat continentul și s-a mutat în America. Drumul Aurului duce cele 9 perechi de vedete prin Mexic, Guatemala și Columbia, pe o rută ce cumulează peste 7000 de kilometri. După varianta italiană, Antena 1 este a doua televiziune din lume care pornește pe acest traseu periculos.

Citește și: Andreea Antonescu: „Eram însărcinată în America Express, dar nu știam. Îi mulțumesc lui Dumnezeu și azi că am un copil perfect sănătos”

Citește și: Adevărul despre pericolul din America Express: criminalitate, răpiri, tâlhării. Doina Teodoru: ”Acela a fost primul meu moment de panică”