Prima zi a festivităților dedicate Jubileului de Platină a fost marcată de prezența reginei la celebrul balcon de la Palatul Buckingham, de la Londra. Suverana, aclamată de zeci de mii de persoane, a purtat o ținută bleu, o pălărie în nuanțe de lila, mănuși albe și, bineînțeles perle. a fost însoţită de vărul ei, ducele de Kent, colonel al Scots Guards, unul dintre regimentele de elită din garda regală britanică, care a salutat participanţii la defilarea militară anuală „Trooping the Colour”, notează News.ro.

Prințesa Charlotte, o nouă năzbâtie

Camilla, ducesa de Cornwall, a mers în caleașcă alături de Kate, ducesa de Cambridge, și cei trei copii ai săi, George (8 ani), Charlotte (7 ani) și Louis (4 ani). Soția Prințului Harry a fost, din nou, impecabilă și a strălucit într-o rochie albă, pe care a pus-o în valoare cu o pălărie Philip Treacy. Nici soacar ei, Camilla, nu a fost mai prejos și a ales să poarte o ținută bleu ciel.

Însă năzdrăvana Casei Regale, prințesa Charlotte, a reușit din nou să fure inimi și zâmbete. Un gest surprins de televiziuni a devenit viral pe Twitter. La un moment dat, în timp ce se aflau în caleașcă și salutau mulțimea, Charlotte îl lovește peste mână pe fratele ei mai mic, Louis, parcă dorind să-i spună: „Gata, nu mai saluta atât, ajunge!”. Nedumerirea lui Louis este adorabilă, dar nu întrece gestul dezinvolt al simpaticei Charlotte.

  

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, aclamată de mulțime

Suverana a revenit pe balcon pentru a urmări un survol aerian al Royal Air Force, de data aceasta însoţită de membrii ai familiei regale care au funcţii oficiale şi de copiii lor. O formaţie specială de 15 avioane Typhoon au scris „70” pe cer pentru a marca Jubileul de Platină al reginei. Monarhul a salutat mulţimea şi a zâmbit pe balconul Palatului Buckingham. Alături de regină, pe balcon, s-au aflat prinţul moştenitor Charles şi soţia sa Camilla, ducii de Cambridge, William, Kate şi copiii lor, prinţesa Anne. Prinţul Harry şi Meghan Markle, precum şi prinţul Andrew, nu au fost acceptaţi pe balcon, din cauza scandalurilor recente în care au fost implicați. Ei asistă la paradă din altă clădire.

Britanicii sărbătoresc Jubileul de Platină. Programul celor 4 zile

Patru zile de festivităţi, aşteptate cu entuziam de britanici, au fost planificate în perioada 2-5 iunie pentru Jubileul de Platină, care marchează 70 de ani de domnie a Reginei Elisabeta a II-a, în vârstă de 96 de ani.

Joi, festivitățile vor începe cu „Trooping the Colour”, parada care sărbătoreşte oficial ziua de naştere a suveranei, în fiecare an.

Vineri, o slujbă va avea loc la Catedrala St. Paul din Londra. Cu această ocazie, va bate Great Paul Bell, cel mai mare clopot din ţară ce are 16,5 tone care se aude foarte rar.

Sâmbătă, regina este aşteptată la a 243-a ediţie a prestigiosului Derby Epsom, dar, potrivit presei, este puţin probabil să fie prezentă la aceste curse de cai, anunță News.ro. Un mare concert va urma la Palatul Buckingham seara, cu 22.000 de persoane, şi printre vedete sunt anunţate: Alicia Keys, Queen + Adam Lambert, Diana Ross şi Andrea Bocelli. Charles şi William îi vor aduce omagiu mamei şi bunicii care ar trebui să privească concertul de la televizor. 

Duminică, milioane de britanici vor participa la mii de dejunuri de cartier şi petreceri rurale în onoarea reginei.

Trooping the Colour 2022SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 11

Citește și: Imagini nemaivăzute din copilăria Reginei Elisabeta a II-a. Britanicii sărbătoresc Jubileul de Platină: 70 de ani de domnie ai suveranei lor

Citește și: Prințesa Charlotte a împlinit 7 ani. Poză adorabilă cu năzdrăvana Casei Regale a Marii Britanii