În ediția difuzată luni, 5 septembrie, s-a prezentat în fața celor trei chefi un concurent maestru în modă, dar se pare că și în arta culinară. Astfel, printre momentele speciale ale serii s-a numărat și prezența creatorului de modă grec Lakis Gavalas, care i-a cucerit pe jurați cu spiritul său tânăr și poveștile fascinante din lumea modei internaționale haute couture. Mai mult decât atât, el i-a șocat pe jurați atunci când a spus ce vârstă are: 70 de ani bătuți pe muchie, dar trebuie să recunoaștem că arată de 40. Fără riduri, fără semne de bătrânețe, cu un tonus efervescent și o atitudine de star TV, Lakis Gavalas este, cu siguranță, unul dintre cei mai speciali concurenți din cele 10 sezoane.

„Mă numesc Lakis Gavalas și sunt din Atena, Grecia. Vizitez țara asta în calitate de lider de opinie în domeniul modei. Lucrez cu nume mari precum Trussardi, Moschino, Armani, Versace”, le-a spus el juraților, cărora le-a gătit linte cu salată grecească, dar fără brânză. „Nu sunt vegetarian, dar din mâncarea asta nu poți mânca mai mult de două linguri, deci nu te îngrași”, a explicat el. Chef Florin Dumitrescu l-a întrebat cum de știe atâtea limbi străine (greaca, spaniolă, engleză, franceză, italiană), iar Lakis i-a lămurit imediat: „Limba mea maternă, greaca, nu este internațională, din păcate. Am fost nevoit să învăț limbile altor națiuni. În română nu știu nimic deocamdată”.

„Cine ești și ce te-a adus aici?”, a fost curios Bontea. „Lucrez în domeniul modei, sunt vedetă TV în Grecia. În Grecia sunt considerat vedetă, poate pentru că sunt în vârstă și e un fel de omagiu. Am 70 de ani”. „Ce??? Șapte și zero?”, l-au întrebat chefii, complet uimiți. „Pari mai tânăr”, spune și Scărlătescu. Acesta l-a întrebat și care a fost drumul lui spre celebritate.

„M-a angajat o televiziune din Italia. Era balerin în Grecia, atunci, în ’72. Aveam 20 de ani. Apoi am cunoscut mulți designeri, am colaborat la prezentările lor și așa am intrat în lume modei, care mi-a plăcut de când eram mic”. Excentricul Lakis a mai spus că a fost căsătorit, că și-a iubit foarte mult soția, dar a recunoscut că, între timp, orientarea lui sexuală s-a schimbat. „Acum nu mă mai interesează decât coafurile femeilor. Dacă înțelegeți ceea ce vreau să spun”, a mai declarat Lakis Gavalas în emisiunea „Chefi la cuțite” de luni seara.

Citește și: Iubita lui Cătălin Scărlătescu, superbă în costum de baie. Doina Teodoru știe cum „să-l topească” pe zbirul de la „Chefi la cuțite”

Citește și: Ce familie frumoasă are chef Sorin Bontea de la „Chefi la cuțite”! Fiul e campion național, iar fiica are toate șansele să devină fotomodel