Mihai al României, născut pe 15 aprilie, a fost creştinat sâmbătă (18 iunie), la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. În urmă cu 100 de ani, Regele Ferdinand și Regina Maria au fost încoronați aici, ca Monarhi ai României Mari. Micuțul a fost ținut în brațe de sora lui Nicolae al României, Elisabeta-Karina de Roumanie, iar în timpul slujbei, oficiată de 5 preoți, a fost cuminte și a plâns puțin. Surioara lui mai mare, Maria-Alexandra, de aproape doi ani, a fost foarte curioasă și a arătat adorabil în rochița albă.

Fostul Principe Nicolae și-a botezat băiatul

Naşii de botez sunt şi cei care i-au cununat, în 2018, pe Alina-Maria şi Nicolae, nepotul Regelui Mihai. Este vorba despre cuplul Simona și Liviu Popescu (coproprietar Fratelli).

Invitații au respectat eticheta impusă în ceea ce privește vestimentația, iar tânăra mămică Alina-Marie de Roumanie a arătat impecabil într-o rochie bleu, accesorizată cu pălărie și un colier cu perle. Nicolae al României a purtat o redingotă, cămașă albă și cravată. În fotografiile publicate pe Instagram, pe paginile oficiale ale celor doi soți, am putut vedea și tortul de botez al micuțului Mihai, cu trei etaje, trandafiri naturali și nuanțe de bleu.

principele-nicolae-botez-1SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Principele Nicolae, exclus din linia dinastică a Casei Regale 

Principele Nicolae a fost dezmoştenit şi alungat din ţară în august 2015. Nepotul Regelui Mihai, al treilea în ordinea de succesiune, după bunicul lui şi Principesa Margareta, a fost exclus din linia dinastică a Casei Regale şi i s-a retras titlul monarhic acordat în 2010. Motivul neoficial ar fi relaţia pe care ar fi avut-o Nicolae cu una dintre colaboratoarele lui din România, Nicoleta Cîrjan, femeia care i-a dăruit principelui o fetiță, în anul 2016.

Citește și: Principele Nicolae al României a anunțat că așteaptă un al doilea copil: „Chiar și în perioadele dificile se întâmplă minuni”

Citește și: Alina-Marie de Roumanie, soția fostului principe Nicolae, apariție spectaculoasă la un eveniment. Ținuta cu care a atras toate privirile