Darius Mabda a câștigat „Românii au talent”

Emoții, numere senzaționale, copii talentați și un premiu de 120.000 de euro care poate schimba vieți. Acestea au fost ingredientele finalei „Românii au talent”, de vineri seara, de la PRO TV. Darius Mabda, Ana-Maria Mircea, Emanuel Ion, Aurel Niamțu, Bianca Ciocîrlan, X-treme Brothers, Martina Meola, Raisa Radu, Gabriela Dincă, Zametheea și Alex Dowis au fost finaliștii acestui sezon. În preselecții, tânărul Darius Mabda a primit Golden Buzz de la Mihai Bobonete, iar voturile publicului l-au trimis în marea finală. Tot el a câștigat și premiul de originalitate din sezonul 12, în valoare de 10.000 de euro. Darius a ales să danseze pe melodia “In Your Room”, a trupei Depeche Mode.

Mama lui Darius le-a mulțumit, tuturor, pentru susținere. „Cuvintele sunt prea puține pentru a ne exprima recunoștința și mulțumirea pentru susținerea și voturile pe care ni le-ați acordat! Vă pupăm și îmbrățișăm cu drag pe toți!”, a scris femeia, emoționată, pe Facebook.

Cine este Darius Mabda, câștigătorul de la „Românii au talent”

Talentatul Darius Mabda are 13 ani și este din Oradea, însă studiază la o școală de coregrafie din Cluj. Câștigătorul de la „Românii au Talent 2022” a muncit un an și și-a făcut singur coregrafia pe care a prezentat-o pe scena de la PRO TV.

Mă numesc Darius Mabda, am 13 ani și sunt din Oradea. Mă ocup cu dansul. Tatăl meu este la pensie, a fost polițist, iar mami este secretară la o firmă de construcții. Mă uitam la televizor și vedeam alți copii care dansează și mi-a plăcut foarte mult și i-am înnebunit pe părinții mei până m-au dus la dans, acum cinci ani. Am fost dintotdeauna atras de dans, atunci când auzeam muzică simțeam o plăcere și îmi venea să dansez tot timpul.

Acum stau singur la Cluj la internatul școlii de coregrafie. Mama mă sună în fiecare zi, mă întreabă mereu dacă am mâncat, dacă m-am odihnit, dacă mi-am făcut temele, este foarte îngrijorată pentru mine. Cel mai mare vis al meu este, dacă o să devin balerin, să ajung la Teatrul Balșoi, iar dacă mă duc pe dans contemporan vreau să ajung în Canada. Mă antrenez în fiecare zi între două și patru ore. Muncesc pentru că îmi place ceea ce fac, povestea Darius în preselecții.

darius-mabda-7SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Cine a mai fost pe podium la „Românii au talent”

Pe podiumul de la „Românii au talent” s-a mai aflat și Emanuel Ion, care s-a clasat pe locul al doilea. Tânărul a menționat în filmulețul de prezentare că melodia pe care a ales să o cânte a fost compusă de el, într-un moment mai trist din viața lui. „Ești extrem de talentat. Mă bucur că am putut să-ți ofer această bucurie, Golden Buzz-ul și sunt alături de tine în tot drumul tău spre muzică, spre bucurie, sunt aici cu tine”, l-a încurajat Andra.

Cea de-a treia finalistă a fost Martina Meola, fetița de 9 ani care cântă dumnezeiește la pian. Concurenta a fost declarată preferata serii de către Andra. „Trebuie să recunosc că ești preferata mea din acest sezon”, i-a spus solista.

Andi Moisescu: “Martina nu mai am nicio îndoială. Tu ești fenomenul acestei emisiuni, ești cel mai mare fenomen pe care această emisiune l-a văzut vreodată pe această scenă.”