Victor Rebengiuc și Luminița Gheorghiu joacă acum în „Aferim”, supranumit cel mai aşteptat film românesc al anului și regizat de Radu Jude. Recent, ”Aferim” a primit trofeul Ursul de Argint pentru regie la Festivalul Internaţional de la Berlin, iar în cinematografe va fi lansat pe 13 martie.

„Mă bucur că am lucrat cu Radu Jude. A fost o întâlnire foarte plăcută, o revenire în prezent şi o aducere aminte de la colaborarea cu el pe platourile de la «Moartea domnului Lăzărescu», unde Radu a fost asistent de regie. M-am bucurat foarte tare când mi-a spus că voi juca împreună cu Victor Rebengiuc cu care m-am simţit foarte bine şi abia aştept o nouă provocare din partea lui Radu, o nouă partitură pentru mine şi Victor”, a declarat Luminiţa Gheorghiu.

„Am fost foarte fericit că mi s-a oferit ocazia să joc din nou cu Luminiţa, partenera mea minunată din «Moromeţii» şi am înţeles că Radu Jude a dorit să aducă un omagiu filmului lui Stere Gulea prin acest scurt şi dur moment din filmul «Aferim». Sunt fericit că în argintul «Ursului» se găseşte o fărâmă din prestaţia mea şi a Luminiţei”, a afirmat Victor Rebengiuc.

Credit: Mediafax