Actorul a declarat că va renunța la scenă după rolul tătălui din spectacolul cu același nume, ”Tatăl”, de Florian Zeller, care se va juca vara aceasta la Teatrul Bulandra din Capitală.

”Am 89 de ani, în curând o să am, peste câteva luni, 90, nu mai merge! Trupul meu nu-mi mai permite, sănătatea mea e în mare suferință și e greu.

M-am luptat foarte tare în repetițiile astea ca să pot juca rolul ăsta. Sper să-l pot juca și în fața publicului de câte ori oi putea, dar nu mai vreau să mai antamez un alt rol. Nu mai vreau. Gata, e ultimul rol pe care-l joc!”, a spus actorul pentru Digi24.

Victor Rebengiuc, o viață pe scenă

Victor Rebengiuc a avut o activitate de 67 de ani în teatru și film, jucând sute de roluri în fața publicului spectator și zeci de altele pe marile ecrane.

Victor Rebengiuc s-a născut la 10 februarie 1933, în București și după ce a făcut Liceul Militar, s-a îndreptat către o carieră în teatru. Actorul a absolvit Institutul de Teatru, la clasa Aurei Buzescu, iar apoi au urmat un stagiu de șase luni la Teatrul Național din Craiova.

Revenit în Capitală, actorul s-a căsătorit, în 1960, cu actrița Anca Verești, însă mariajul lor a durat doar cinci ani. 

În 1965, Victor Rebegiuc a avut parte de recunoaștere internațională, un aspect extrem de rar la vremea aceea, când a jucat în filmul ,,Pădurea Spânzuraților”, în regia lui Liviu Ciulei. Pelicula a câștigat Marele Premiu pentru Regie, la Festivalul de Film de la Cannes, un succes răsunător pentru România, dar și pentru tânărul actor Rebengiuc. 

Tot în 1965 s-a căsătorit cu actrița Mariana Mihuț, care avea să fie nu numai dragostea vieții sale, dar și o parteneră de scenă extraordinară alături de care a rezonat până în cele mai subtile simțiri. 

Rebengiuc a interpretat personaje memorabile în mai multe piese de teatru ale unor autori consacrați cum ar fi, Henrik Ibsen, Anton Cehov, Oscar Wilde, Eugene O’Neill, Tennessee Williams și mulți alții. 

Printre numeroase distincții primite în cariera se numără Ordinul Național „Steaua României” în grad de cavaler și decorația „Nihil Sine Deo” din partea regelui Mihai I.

Vezi și Florin Călinescu se retrage definitiv din televiziune! Ce va face de acum înainte

Citește și:

Elena Gheorghe și sora ei, apariții de vis la o gală. Dar stați să o vedeți pe mama lor, frumoasa preoteasă Marioara Man Gheorghe! Cum s-au îmbrăcat și alte dive mondene

Mama celebră și fiica ei, pozate la aceeași vârstă. Le recunoști?