Designerul Stephan Pelger s-a născut la Brașov în 8 octombrie 1979 și a fost înfiat la vârsta de un an de către o familie de naționalitate germană. Tatăl său era preot la Biserica Neagră din Brașov, iar mama, muziciană. În februarie anul acesta, Stepan Pelger făcea dezvăluiri emoționante în ultima lui apariție televizată, în emisiunea lui Teo Trandafir de la Kanal D.

Stephan Pelger, răpit și jefuit la Cannes

În emisiunea lui Teo, designerul a povestit că depresia i-a fost agravată de incidentul produs în 2018, la Cannes, unde a fost răpit, jefuit și bătut. „După 2018, când am avut accidentul acela în Franța, am devenit dependent de medicamente pentru somn pentru că îmi era frică și când se închidea o ușă în spatele meu, iar acum sunt într-o poziție foarte bună după ce am făcut această terapie”.

„Depresia este un subiect tabu, este un subiect tabu să fii depresiv, să fii anxios, alcoolic, să ai probleme cu tot felul de substanțe. Acum, cazul meu este unul foarte clar. Ce s-a întâmplat atunci în Franța m-a marcat îngrozitor de tare și va mai dura”, declara el. El a povestit că după momentul răpirii a fost atât de marcat, încât a început să ia pastile.

„Am început cu o pastilă de anxietate, pe prescripție medicală, numai că acestea au scăpat de sub control într-o formă foarte nasoală. Un om normal doarme de la un somnifer 8 ore. Eu ajunsesem să iau 40 de comprimate pe noapte. A fost un abuz, este complet greșit, se poate muri”.

Trauma după jaful de la Cannes: „Voi fi mereu speriat”

Stephan Pelger povestea, la momentul răpirii sale, în 2018, incidentul care avea să îi agraveze problemele de sănătate.

„În această dimineață, la ora 9, s-a întâmplat ceva de neimaginat, în timp ce mă întorceam dintr-un club. Știu că ar putea să nu vă preocupe subiectul pe voi, dar sunt foarte speriat. Și scriind despre asta poate pot trece mai repede peste acest incident teribil, care a avut loc la Cannes.

Două femei au sărit dintr-o mașină, m-au tras înăuntru și m-au dus într-o parcare. M-au bătut cu picioarele până am leșinat. Apoi m-au aruncat pe stradă îmbrăcat doar în pantaloni.

Mi-au furat totul, dar nu asta este important! Voi rămâne cu această imagine în cap și voi fi mereu speriat! După ce m-a găsit o doamnă, au venit paramedicii și m-am dus la spital. Am avut nevoie de câteva copci la cap. Poliția a fost de mare ajutor, la fel și prietenii mei, care nu au plecat de lângă mine nicio clipă.

Sunt recunoscător că am supraviețuit după această tentativă de crimă. Încă iubesc Cannes și mă voi întoarce aici, dar asta îmi va rămâne mereu în minte. A trebuit să scriu despre asta, mă simt ușurat acum și fericit că sunt în viață. Mulțumesc îngerului meu păzitor”, scria atunci pe Facebook Stephan Pelger. Stephan și-a tatuat pe încheietura mâinii data la care a fost salvat de femeia respectivă, după incidentul de la Cannes.

Stephan Pelger, prima și singura iubire: „Altă relație nu am mai avut”

În iunie 2022, Stephan Pelger era invitat la podcastul „În Oglindă”, realizat de Mihai Ghiță. Acolo și-a deschis sufletul și a vorbit despre orientarea sa sexuală, recunoscând că nu a iubit decât o singură dată în viață. „Prima și singura poveste de dragoste a fost una de dragoste, exact așa cum scrie în carte, cu fluturi în stomac. Din păcate, băiatul respectiv a murit la scurt timp după, într-un accident de mașină și eu de atunci n-am mai avut niciodată o relație. (…)

Eram neoficial împreună, numai mama știa că suntem împreună, a avut un accident de mașină, eu eram deja în primul an de facultate, la Viena, aveam 19 ani deja. Am aflat vestea că a avut un accident, a intrat un tir în mașina lui și mama l-a îngrijit până în ultima zi când a murit. Eu nu l-am mai văzut.(…) Altă relație eu nu am mai avut”, a povestit Stephan Pelger în cadrul podcastului „În Oglindă”, difuzat în iunie 2022.

Ce studii avea Stephan Pelger și cum a devenit designer

Educat, rafinat și cu dragoste pentru frumos, Stephan Pelger a povestit cum a ajuns să fie designer, unul care a îmbrăcat aproape toate vedetele autohtone.

“Dragostea pentru modă – este o vocaţie, de la 2 – 3 ani, desenez, pictez, am început să studiez pian, vioara, flaut. Până la urmă am ales designul vestimentar, tot de mic îmi plăcea să mă îmbrac frumos, părinţii mei m-au susţinut, m-au îndreptat către această direcţie, nu mi-au spus: «Vreau să devii preot ca tata sau muzician ca mama», a spus Stephan Pelger la Smart FM. “Le-am zis tuturor colegilor de şcoală că vreau să devin designer, ei râdeau de mine la momentul respectiv, în momentul asta pot să le dau peste nas”, spunea el, în 2017.

Stephan Pelger a absolvit Facultatea de Design Vestimentar, dar a urmat studii în afară ţării, la Şcoala de Modă din Viena, unde au fost scoase la concurs 11 locuri, iar el a fost unul dintre cei acceptaţi

“Am intrat pe unul dintre cele 11 locuri, am plecat cu trenul, aveam o valijoară, m-a aşteptat matușa mea cu care am stat câteva luni, până am avut propriul apartament. M-am dus la examen îmbrăcat cum credeam eu că e bine, la costum şi cu diplomat, iar acolo erau copii care cunoşteau foarte bine acest domeniu, erau îmbrăcaţi lejer, creativ.

Dar am devenit extrem de repede extrem de cosmopolit, părinţii îmi trimiteau bani pentru mâncare, iar eu îmi luăm haine. Nu am plătit un an de zile chiria fără să ştie ai mei, iar rudele mele cărora le aparţinea apartamentul în centrul Vienei au sunat la părinţii mei să vadă ce se întâmplă: eu îmi cumpărăm haine să fiu la nivelul copiilor de la şcoală, de la Gucci, Prada şi alte brand-uri celebre”, povestea Stephan Pelger în 2017, în emisiunea Adinei Halas, “Trăieşte Smart”, de la Smart FM, citat de Libertatea.

stephan-pelgerSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Relația cu părinții. „Sunt înfiat de la vârstă de un an”

Cu părinţii săi avea o legătură foarte strânsă, deși erau plecaţi în Germania din 1998. Tatăl său a decedat în 2019. “Sunt înfiat de la vârsta de un an şi cred că este o şansă pe care o ai o dată într-o viaţă, pentru că am nimerit la o familie care nu doar că m-a adoptat, ci chiar îmi este familia adevărată, familia mea, părinţii mei. N-am avut curiozitatea nici măcar o zi să aflu care îmi sunt rădăcinile adevărate. Mama m-a încurajat tot timpul să-mi urmez abilităţile creative, deoarece, fiind artist, era un pic mai libertină decât tata. Tată era sever, dar a înţeles că nu pot să devin preot sau doctor sau avocat, era clar că un singur drum era calea mea”.

Cum și-a anunțat părinții că este homosexual

„În momentul în care le-am spus că sunt gay, eu am crezut că o să fie o mare dramă. Mi-a fost foarte teamă, da. Nu ştiu câte luni sau chiar un an am aşteptat momentul potrivit pentru a le spune acest lucru. Mie mi s-a părut un moment foarte potrivit duminica, după slujbă, să le povestesc că eu sunt gay. Stăteam noi la masă toţi trei şi le-am spus primul lucru că nu o să aibă niciodată nepoţi. Se uită amândoi la mine aşa, nedumeriţi… Care e discuţia de la slubjă la nepot, tu ai 13 ani, zice tata. De ce, eşti bolnav? E ceva în neregulă cu tine?. Mama se întoarce foarte flegmatic la el, așa cum era ea, foarte deschisă şi spune: Dragul meu, fiul tău este homosexual. Tata se uită la mine: Foarte bine. Să fii fericit!. Şi îşi mânca supa. Asta a fost tot”, declara Stephan Pelger pentru Antena Stars.

Stephan Pelger a murit. A fost găsit fără viață, în locuința sa

Designerul Stephan Pelger, în vârstă de 44 de ani, a fost găsit, joi, spânzurat într-o locuinţă din Sectorul 2, iar poliţiştii şi procurorii au deschis o anchetă, anunță News.ro. Recent, el scrisese pe Facebook că-i este foarte dor de tatăl său, care a murit în 2019, iar în ultima perioadă se confrunta cu o insomnie cronică şi cu episoade de depresie.

”La data de 8 iunie 2023, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 8 au fost sesizaţi, prin 112, cu privire la faptul că într-o locuinţă, din Sectorul 2, se află o persoană decedată. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii, precum şi un echipaj medical care a constat decesul persoanei”, a transmis, joi, Poliţia Capitalei.

Sursa citată a precizat că, în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs decesul, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri. Trupul neînsufleţit urmează a fi transportat la INML în vederea efectuării necropsiei.

Surse judiciare au precizat, pentru News.ro, că persoana decedată este designerul Stephan Pelger, în vârstă de 44 de ani. Acesta a fost găsit spânzurat în locuinţă.

Citește și: Vedetele, în stare de șoc după moartea lui Stephan Pelger. Curg mesajele dureroase. Ce au scris Oana Roman și Ileana Badiu

Citește și: Designerul român Stephan Pelger a fost găsit mort. Avea numai 44 de ani

Citește și: Stephan Pelger, ultimul interviu: „Insomnia și-a pus amprenta pe toate aspectele vieții mele”. Designerul a fost găsit mort