Dragostea nu ține cont de nimic, nici măcar de un titlu, după cum demonstrează prințesa Mako, considerată Kate Middleton de Japonia. Aceasta a cerut oficial permisiunea să se căsătorească cu Kei Komuro, în vârstă de 25 de ai, un tânăr obișnuit. Ea a precizat că este dispusă să renunțe la titlul de prințesă și că nu mai fie tratată ca un membru al familiei regale, ci ca un om obișnuit, așa cum prevede tradiția, pentru a fi fericită alături de bărbatul pe care îl iubește.  Viitorul ei soț Komuro a promovat turismul pe plajele din Shonan, prefectura Kanagawa, ca fiind „Prințul Mării”.

Kei i-a cucerit inima prințesei la Universitatea Christian University, unde cei doi au fost studenți. Prințesa și Kei s-au întâlnit la o petrecere a facultății, organizată într-un restaurant din Tokyo, în urmă cu cinci ani, și de atunci au început să iasă la întâlniri tot mai des, Mako îndrăgostindu-se nebunește de colegul ei. Potrivit presei japoneze, Mako l-a prezentat pe viitorul ei soț părințiilor săi, iar aceștia l-au acceptat.

Tatăl și fratele mai mic al lui Mako îl vor urma la tron pe împărătul Akihito, după ce va fi încoronat prințul Naruhito, care este primul în ordinea succesiunii la tron.

Prințesa urmează să-și anunțe logodna și apoi data când va avea loc nunta, după ce vor raporta mai întâi împăratului și împărătesei.

A locuit timp de un an într-un cămin din Anglia ca un elev obișnuit

Spre deosebire de alte familii regale, precum cea din Marea Britanie sau din alte țări europene, Împăratul și familia lui trebuie să stea departe de atenția publicului, cu excepția momentelor când se află în călătorii peste granițe sau la evenimente culturale. De altfel, Mako a devenit prima membră a familiei regale japoneze care a absolvit o facultate.

Fata cea mare a prinţului Akishino şi a prinţesei Kiko şi prima nepoată a împăratului japonez Akihito, a făcut un master în Artă la Universitatea Leicester. Ea a ținut prima pagină a ziarelor din întreaga lume în septembrie 2015, când s-a aflat că deşi acasă putea să trăiască în lux, ea a ales să ducă o viaţă normală de studentă în East Midlands, Anglia. Tânăra a locuit în cămin timp de un an,  s-a plimbat nestingherită prin campusul universităţii şi a lucrat la muzeul Coventry pentru a câştiga experienţă, fără ca nimeni să ştie care este originea acesteia. După ce şi-a terminat studiile, prinţesa Mako și-a făcut publică prezenţa pe teritoriul britanic.

Cea de-a treia moştenitoare în ordinea succesiunii la Tronul Crizantemei a organizat o conferinţă de presă restrânsă, în care a dezvăluit că pentru ea a fost o experienţă extraordinară să trăiască aici ca un student obişnuit. În plus, profesorii s-au declarat fascinaţi de tânăra prinţesă. “Este o studentă extraordinară. Mi-aş dori ca toţi studenţii să fie politicoşi şi atât de devotaţi ideilor lor şi ale celorlalţi. A fost o plăcere să lucrez cu ea”, a spus profesorul Simon Knell.