Cristian Țopescu s-a stins din viață astăzi, la doar câteva zile după ce a fost internat de urgență la spitalul Elias, după ce a suferit o criză de diabet zaharat decompensat. Inițial, ambulanța a fost chemată pentru o colică renală. Abia ulterior a ieșit la iveală faptul că era vorba despre o criză de diabet. 

Citește și: Brad Pitt și Jennifer Aniston se pregătesc să devină părinți. Drama prin care au trecut când erau căsătoriți

Cristian Țopescu suferea de mai multe afecțiuni cronice

Fostul comentator sportiv, licenţiat al Institutului de Educaţie Fizică şi Sport (1970),  suferă de mai multe afecţiuni cronice, printre care şi diabet.

Între anii 1964-2004, la TVR, a lucrat ca reporter sportiv, realizator de emisiuni, comentator sportiv, redactor şef sport, director general adjunct TVR, iar în noiembrie 2008 a fost ales senator de București. 

În luna martie a anului 2017, preşedintele Klaus Iohannis i-a acordat lui Cristian Ţopescu Ordinul „Steaua României”. Cristian Țopescu a mai primit Ordinul Meritul Sportiv, Ordinul Olimpic Colanul de Aur şi Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler. De asemenea, în urma unui decret semnat de preşedintele României în octombrie 2016, colonelul în retragere Cristian Ţopescu a fost avansat la gradul de general de brigadă.

Tot la spitalul Elias este internat și regizorul Lucian Pintilie, în stare gravă, pe secția de Anestezie şi Terapie Intensivă.  În vârstă de 84 ani, Pintilie are probleme mari de sănătate și a mai fost internat și la sfârșitul lunii aprilie.

 

Medicii au dezvăluit cauza morții

Conducerea spitalului a emis un comunicat, imediat după ce Țopescu a murit.

“Cristian George Țopescu, în vârstă de 81 de ani, s-a internat marți, 08.05.2018, la Spitalul Universitar de Urgență Elias, în stare gravă în contextul acutizării unor afecțiuni cronice. Pe perioada internării a beneficiat de monitorizare strictă și tratament în secția de Terapie Intensivă. Decedează azi, 15.05.2018, ora 16, prin stop cardiorespirator iresuscitabil”, este comunicatul transmis de Spitalul Elias.

 

Citește și: