Despre Florin Busuioc s-a scris zilele trecute că ar urma să fie operat din nou pe inimă. Medicul Paul Trașcă, unul din medicii care l-au operat de urgență la Spitalul Județean din Craiova pe Florin Busuioc, a explicat pentru Click de ce colegii de la Instituitul de Boli Cardiovasculare ar fi luat în calcul varianta montării unui al doilea stent actorului.

Acesta a dezvăluit că vedeta TV avea și alte probleme la inimă. „Este adevărat că domnul Florin Busuioc mai avea leziuni la un vas de sânge de la inimă, care nu erau însă de operat în acel moment de urgenţă, de infarct acut. Noi am montat stentul acolo unde se impunea, ca să salvăm pacientul. Nu ştiu exact ce startegie au acum colegii de la C.C. Iliescu după evoluţia pacientului”, a explicat medicul Paul Traşcă pentru Click!.

Busu se pregătește să revină pe sticlă

Însă, acum celebrul actor se simte mult mai bine și urmează să fie externat. Mai mult, se pare că Busu se gândește chiar să se întoarce la muncă, la Pro TV.

Surse medicale susțin că fumatul excesiv l-ar fi adus pe Busu în această situație. Cert este că prezentatorul ar fuma un număr mare de țigări pe zi. Potrivit specialiștilor, fumatul este unul dintre cei mai importanți factori de declanșare a infarctului miocardic.

Actorul Florin Busuioc a suferit un infarct miocardic marţi, 6 noiembrie, în jurul orei 21.30, după un spectacol la Filarmonica din Craiova. Actorul jucase într-o piesă de teatru, iar la finalul spectacolului a spus că nu poate să mai respire. A vrut să meargă afară, să ia o gură de aer, dar nu a reuşit. S-a aşezat pe un scaun şi s-a prăbuşit. Imediat colegii au sunat la 112. Şase apeluri s-au dat, unul după altul.  Medicii de la SMURD au venit la locul incidentului și au reuşit să-l resusciteze.  După ce pacientul a ajuns la Terapie Intensivă la Spitalul Judeţean din Craiova, medicii au stabilit că trebuie de urgenţă operat. Florin Busuioc a fost transferat pe 7 noiembrie cu un elicopter SMURD la  Spitalul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare ”Prof. Dr. C.C. Iliescu”, din Fundeni. 

Citește și: