Se simte bine chiar dacă medicii i-au spus ceva inimaginabil ei și fiicei sale, unicul său copil.

În urmă cu două săptămâni, actrița era doborâtă de boală, internată în spital, pentru a face chimioterapie, episod care va dura patru luni. Însă prin rugăciune și împărtășanie în fiecare zi, Rona Hartner susține că trece ușor prin această nouă încercare.

Rona Hartner, detalii despre încă o luptă cu cancerul: „Mi-au descoperit la plămâni o tumoare de cinci cm. Cele pe creier sunt șapte”

„Fiica mea, Rita, scumpa de ea, mă susține necondiționat, prin simplul fapt că nu îmi arată când plânge și că este speriată de situație. Mai ales că doctorii i-au zis să meargă să facă testamentul în favoarea ei. Rita este și foarte ambițioasă.

A terminat școala de make-up artist în România și este foarte fericită de rezultatul pe care l-a obținut”, a declarat Rona Hartner pentru Click!.

„Fata mea locuiește la mine. Fata mea este fata mea. În primul rând, a fost șocul oribil, atunci când a aflat. Era cu mine la consultație și chiar mi-a spus doctorul „Duceți-vă cu fiica dumneavoastră, să vă faceți testamentul”.

A fost un șoc groaznic, dar nu mi-a arătat că plânge. S-a dus în camera ei să plângă, ca să nu mă dezamăgească, dar eu i-am spus foarte clar că „Mami, dacă muream, chiar mi-ar fi fost foarte dor de tine și aș fi plecat chiar tristă”, a mărturisit Rona Hartner și la Antena Stars.

Dacă la început șocul a fost mare, cu acest nou diagnostic de cancer, lucrurile s-au mai ameliorat, spune ea. În prezent Rona Hartner spune că trece cu lejeritate peste aceste ședințe.

„Nu mă simt rău de la chimioterapie, numai Dumnezeu putea să facă asta. O suport cu mare ușurință. Nu e ca prima chimioterapie pe care am avut-o pentru cancerul de colon, pe care am suportat-o foarte greu, nu m-am plâns niciodată, dar a fost foarte grea. Aceasta este ușoară, lejeră, fără efecte negative”, a povestit Rona Hartner, într-un interviu acordat pentru ciao.ro.

la-50-de-ani-e-greu-incercataSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Din ce bani trăiește în prezent

După ce medicii i-au zis că timp de patru luni nu o să poată munci, Rona Hartner a mărturisit unei țări întregi, prin intermediul unui video postat pe pagina sa de Facebook, că nu are bani să supraviețuiască dacă o să stea atât de mult timp în spital. Totuși, se felicită ca a avut ceva economii, care au salvat situația.

„Ca orice om deștept care nu se rupe în figuri, am niște bănuți de rezervă, normal, logic! Vorba aceea, am bani să trăiesc. Banii pe care eu îi strânsesem pentru un proiect muzical acum o să îi cheltuiesc pentru a mă întreține. Mă deranjează acest lucru.

Eu, în general, nu sunt disperată după shopping, nu sunt disperată după fițe și figuri, așa că nu mă las niciodată fără bani”, a mai declarat pentru Click! artista.

Revine pe scenă

Tot pentru sursa de mai sus, Rona Hartner a mai mărturisit că a slabit nouă kilograme, din cauza problemelor de sănătate, însă acest lucru nu o împiedică să revină, în perioada următoare, pe scenă:

„Acum mă simt mai bine, pentru că am un tratament foarte bun, chiar foarte bun. Atacă doar metastazele, nu atacă deloc corpul, așa că mă simt bine, am început din nou să fac sport. Trebuie să fac 5 kilometri pe zi, pe jos. Este extraordinar, chiar dacă am slăbit nouă kilograme de la faptul că am stat prea mult la pat, acum simt că pot să pun nouă kilograme de mușchi înapoi.

Pe scenă cred că voi reveni cât de curând posibil. Pentru că am niște proiecte foarte frumoase la Roma… cu Ovidiu Lipan Țăndărică, am în America un alt proiect, dar și în România. Nimeni nu poate să își imagineze ce este pentru un artist, ce simte atunci când nu are forță deloc”.

Rona Hartner a fost diagnosticată cu cancer la colon, în februarie 2019. Atunci, actrița a fost supusă mai multor intervenții chirurgicale în vederea extirpării tumorii, în România, iar mai apoi, în Franţa. Rona a urmat atunci mai multe şedinţe de chimioterapie, pentru a înlătura riscul unei posibile recidive.

S-a îmbolnăvit pe fond de stres

Ultimii patru ani au fost tumultoşi pentru vedetă și plini de încercări pentru aceasta, având în vedere că artista a înfruntat în 2019 cancerul, apoi s-a căsătorit şi a și divorţat. Vestea reîntoarcerii cancerului a venit însă pentru toată lumea ca un șoc.

Rona Hartner a fost diagnosticată din nou cu cancer

Vedeta a dezvăluit și sursa principală care a îmbolnăvit-o. Rona este conștientă de faptul că s-a consumat extrem de mult în trecut cu fel de fel de probleme personale, lucru care a adus-o în pragul cancerului în faza 4.

„Acest cancer l-am făcut pe fond de stres. La începutul anului, Dumnezeu îmi spunea: „Stai liniștită, nu te agita, nu te stresa”, ceea ce eu nu am făcut. M-am agitat peste măsură pentru situații din familie dificile, de dormit nu am dormit aproape deloc. Luam câte 2-3 somnifere care mi-au dat peste cap corpul pentru că am vrut să fac eu totul.

Deci sfatul meu este să încercați să va odihniți altfel poți claca cu totul”, a mai dezvăluit Rona Hartner pentru ciao.

Vezi și Noutăți despre starea de sănătate a Ronei Hartner. Cum se simte după ce a început chimioterapia și ce urmează dar și Rona Hartner, încă o tragedie în plină luptă cu cancerul. Artista este în doliu: „A închis ochișorii și a plecat”

Citește și:

A fost model și soția unui actor, dar azi trăiește pe străzi și caută prin gunoaie. Decăderea lui Loni Willison și imaginile care „vorbesc” despre drama ei

A murit Răzvan Gorcinski, fostul toboșar al trupei Proconsul. Avea doar 42 de ani. Mesajul sfâșietor al soției