Expertul regal Mr Bullen a declarat pentru Yahoo că regina s-a implicat în toate planurile privind înmormântarea sa și toate ceremoniile aferente. ”Fiecare detaliu de la funeraliile Reginei au fost aprobate de către Regină. Nu cred că a permis să rămână ceva la voia întâmplării. Este decizia sa finală, îmi imaginez”, a spus acesta.

Decesul Elisabetei a II-a va fi unul dintre cele mai perturbătoare evenimente din Marea Britanie a ultimilor 70 de ani, potrivit Business Insider. Doar vestea că regina și-a pregătit deja funeraliile i-a îngrozit pe britanici, care se tem că aceasta ar fi bolnavă și știe că i se apropie sfârșitul.

Cu toate acestea, regina se află pe tron de 66 de ani și având în vedere că a ajuns la venerabila vârstă de 92 de ani, ea este conștientă că la un moment dat domnia ei va lua sfârșit și  a planificat deja tot ce se va întâmpla la înmormântarea ei, vrând să fie precaută.

Ce se va întâmpla la moartea reginei Elisabeta a II-a?

Asadar, la moartea Reginei, potrivit Business Insider,  pentru cel puțin 12 zile,  Marea Britanie va intra în doliu, își va opri activitatea, experții estimând pierderi pentru economia țării de câteva miliarde de lire sterline.

Băncile și bursele de valori se vor închide și atât înmormântarea,  cât și venirea pe tron a moștenitorului Reginei vor deveni zile de sărbătoare națională.

BBC va anula toate emisiunile de comedie, Prințul Charles își va schimba numele, iar cuvintele din imnul național vor fi, de asemenea, schimbate.

În orele ce vor urma morții Reginei, lucrurile se vor desfășura în funcție de modul în care aceasta își va fi dat obștescul sfârșit.

Unde va fi înmormântată regina Elisabeta a II-a?

Dacă moartea este așteptată să spunem, după o boală lungă, planurile există deja în detaliu, toate aranjamentele și evenimentele ce vor urma fiind cunoscute, în Palatul Buckingham, sub numele de cod ”Bridge”.

Dacă moartea este subită, neașteptată, știrea ar putea fi anunțată imediat.   Toate posturile TV britanice își vor întrerupe programul pentru a face anunțul. Conform Daily Beast, dacă Regina moare peste noapte, anunțul se va face la 8 dimineața.

La 12 zile de la moartea ei, Regina va fi înmormântată, în cadrul unei ceremonii fastuoase, la care vor fi așteptați lideri din toată lumea. Aceasta a hotărât deja care va fi locul de veci. Daily Mail a dezvăluit că regina ar fi ales Capela St. George din Windsor, lângă mormântul tatălui său, Regele George al VI-lea.

Citește și: