Fosta creatoare de modă și-a trăit ultimii ani din viață  într-un azil de lux din Ghermănești din comuna Snagov, iar vestea i-a șocat pe mulți dintre capropiații ei pentru că  față de ultimele luni în care slăbise considerabil și s-a simțit rău, în ultimele zile starea sa se îmbunătățise. Zina Dumitrescu a mâncat la prânz, s-a simțit foarte bine și s-a dus să se odihnească. trecerea în neființă a survenit în propria rezervă de la azilul privat unde a locuit în ultimii ani, cel mai probabil în timpul somnului, potrivit Libertatea.

La sfârșitul lunii ianuarie, mama Zina acceptase să ofere un interviu, iar alături s-a aflat Ion Cassian, proprietarul azilului în care ea a trăit de mulți ani. Invitată la emisiunea „Refresh by Oana Turcu” – la Antena Stars – , Zina Dumitrescu a vorbit deschis despre evenimentele care i-au marcat viaţa.

În ciuda succesului ei răsunător în lumea modei, puțină lume știe povestea de viață a Zinei, ce a fost marcată și de momente dramatice. Ea s-a născut pe data de 16 iunie 1936, in judetul Ismail, din Republica Moldova, și numele său real era Zenobia Bogos.

Cum arată Zina Dumitrescu la 82 de ani. „Mama modei” se pregătește să plece în vacanțăSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

 

Citește și: Detaliul pe care nu l-a observat nimeni la Kate Middleton! La ce operație serioasă a fost supusă ducesa de Cambridge

Viața Zinei Dumitrescu a fost marcată și de momente dramatice

 

După război,  familia s-a mutat la Pitești. Aici Zina a terminat liceul economic, apoi a intrat la Facultatea de Drept a Universității din București. Încă din primul an de facultate a început să lucreze ca manechin. La 30 de ani, a devenit directorul executiv al Casei de Modă Venus.

A lansat mai multe manechine care au devenit celebre precum Eugenia Ștefan (Janine), Romanița Iovan, Bianca Brad, Dana Săvuică, Valentina Pelinel, Melek Amet. Tot Zina Dumitrescu i-a lansat pe Cătălin Botezatu și Liviu Ionescu. A creat zeci de colecții de modă, participând la festivaluri de modă din țară și din străinătate.

Fratele ei mai mic s-a înecat la 12 ani

Zina Dumitrescu a avut și un frate mai mic, care a murit însă în mod tragic, la o vârstă extrem de fragedă. „Am avut un frate care a murit înecat la 12 ani și jumătate. În noaptea aia, tatăl meu a pornit să îl caute pe fratele meu și după ce l-a găsit mort, s-a întors acasă cu părul alb. Din cauza șocului, tatăl meu albise. A murit în ’65 si regret că nu l-a apucat pe Cătălin(n.r.-fiul ei)”, a povestit creatoarea de moda într-un interviu pentru gazetamondena.ro.

Zina Dumitrescu despre marele ei regret

Zina semăna foarte bine cu bunica din partea tatălui, care a fost o contesă poloneză și pe care a chemat-o tot Zenovia, numele real al creatoarei.

A fost căsătorită de trei ori, prima oară s-a căsătorit cu regizorul Marin Negreanu, tatăl fiului ei, Cătălin, apoi au urmat mariaje cu Nicolae Rădulescu Botică, secretarul Sectorului 1, și conferențiarul Costin Dumitrescu, decedat în 2009. „Dacă e să regret ceva în viață, regret că am stat toată viața ca bou-n jug, măritată tot timpul. Am trecut fără să vreau, fără să divorțez , la următorul soț, dintr-o căsnicie în alta. Nu am apucat să stau și eu singură, să respir cum stau femeile în ziua de astăzi. Cu Costin Dumitrescu, cu profesorul, am fost căsătorită 26 de ani, din ’83”, a mai spus  Zina.

Citește și: