Nicu, Nicolae, Nicoleta, Nico sunt doar câteva dintre prenumele vedetelor care își sărbătoresc onomastica joi și care vor auzi din plin urarea ”La mulți ani!”.

Nicoleta Luciu

Nicoleta Luciu este una dintre acestea. De ea are grijă și Moș Nicolae, dar și familia și prietenii. Acum e o răsfățată, dar în copilărie nu primea daruri consistente, familia ei neavând o situație financiară prea bună.

”Când eu eram micuţă, cadourile se rezumau la dulciuri, portocale şi, din când în când, ceva de îmbrăcat. Ştiţi cum era pe vremea aceea.

În noaptea când trebuia să vină Moş Nicolae adormeam mereu pe pervaz ca să-l prind. Mulţi ani am făcut asta. Patul era sub geam, iar eu stăteam în genunchi în pat şi cu coatele pe geam, aşteptam Moşu pe geam ca să-l prind. Voiam să-l văd cum pune cadouri”, declara la un moment dat Nicoleta Luciu, mamă a trei copii, pe care i-a crescut tot în spiritul Moșului.

”Cred că perioada asta este cea mai aproape de poveste. Şi noi am trecut prin ea şi o menţin pe cât pot şi acasă. Cei mici numără nopţile şi întreabă pe toată lumea ca să fie siguri că nu-l ratează pe Moşu. Când nu sunt atentă, îşi pun şi câte două perechi de ghetuţe la uşă, sunt foarte tari.

Eu le spun micuţilor mei că Moşu urmăreşte fiecare copil, are pitici şi zâne zburătoare care îi dau raportul, iar spiriduşii împachetează cadourile”, mai declară Nicoleta Luciu, care s-a retras din viața publică.

Nicole Cherry

O altă sărbătorită a zilei este cântăreața Nicole Cherry. Vedeta e de trei ori sărbătorită. ”Nicole este născută pe 5 decembrie, apoi de Sf. Nicolae este ziua ei de nume, dar şi Moş Nicolae, aşa că a trebuit de fiecare dată să-i cumpărăm trei cadouri. Nu scăpam altfel”, declara la un moment dat tatăl atristei, George Ghinea.

Nico, Nicolae Furdui iancu, Nicu Alifantis

Alți sărbătoriți ai zilei sunt cântăreața Nico, interpretul de muzică populară Nicolae Furdui Iancu sau Nicu Alifantis.

Niculina Stoican

Prilej de bucurie e și în casa cântăreței de muzică populară Niculina Stoican. Aceasta își amintește de moș mai cu seamă în contextul casei bunicilor, când mereu primea câte o nuielușă. ”Crescând la ţară, la bunica, nu prea exista obiceiul acesta cu ghetuţele. Primeam doar nuci, mere, biscuiţi, bomboane cu lapte. Şi mereu câte o nuieluşă.

Atunci bunica mă punea să recunosc ce greşeli am făcut, ca să mă ierte Moşul şi să nu mă altoiască. Iar eu spuneam tot. La fel l-am crescut şi pe fiul meu, nu cu multe avuţii, ci cu reguli bine conturate şi uşor de asumat”, declara la un moment dat aceasta.

Vezi și Ce înseamnă nuielușa lui Moș Nicolae și ce tradiție e legată de povestea ei

Citește și: