Coco Lee a murit miercuri, 5 iulie, după ce duminică a intrat în comă în urma unei tentative de sinucidere, au declarat surorile ei, potrivit Agerpres. Ea a murit la Spitalul Queen Mary din Hong Kong, oraş în care Lee locuia.

Coco Lee. Foto: Profimedia

„CoCo suferea de depresie de câţiva ani, însă starea ei s-a deteriorat drastic în ultimele luni”, au scris Carol şi Nancy Lee pe reţele de socializare. „Deşi CoCo a căutat ajutor profesional şi a făcut tot posibilul să lupte împotriva depresiei, din păcate demonul din interiorul ei a luat ce era mai bun la ea”, au mai spus ele.

„Pe 2 iulie, ea a încercat să se sinucidă în locuinţa ei şi a fost transportată la spital. În pofida eforturilor depuse de echipa spitalului de a o salva şi de a o scoate din comă, ea a murit în cele din urma pe 5 iulie 2023”, se spune în comunicat.

Coco Lee a devenit faimoasă în anii ’90

Lee şi-a petrecut o parte din copilărie în San Francisco şi mai târziu a urmat cursurile Universităţii din California, Irvine. Ea a devenit faimoasă în anii 1990 şi a lansat albume de muzică pop în mandarină, engleză şi cantoneză. Ultimul dintre cele 18 albume ale sale de studio a apărut în 2013.

Cântecul ei „A Love Before Time” a fost nominalizat pentru cea mai buna melodie originală la premiile Oscar din 2001, iar Lee a interpretat piesa în timpul galei. Această nominalizare a fost una din cele 10 primite de filmul „Crouching Tiger, Hidden Dragon”, care a câştigat patru premii Oscar.

Lee a fost, de asemenea, vocea personajului principal din versiunea în mandarină a filmului animat „Mulan”, realizat de Disney, şi a înregistrat tema muzicală a filmului, „Reflection”. CoCo Lee s-a căsătorit în 2011 cu omul de afaceri canadian Bruce Rockowitz.

Citește și: De ce ar fi murit nepotul lui Robert de Niro la doar 19 ani? Cum a fost descoperit de polițiști

Citește și: Moartea lui Ari Boulogne, fiul nelegitim al lui Alain Delon: iubita lui este acuzată de omor