Tatăl său cânta de fiecare dată cu țambalul, un instrument pe care și Vali Vijelie își dorea să-l strunească. Părintele lui, însă, l-a sfătuit că ar trebui mai bine să stea în față, să se arate lumii și să cânte. Cel mai mic din cei patru frați, artistul a învățat treptat să cânte la un instrument, cum ar fi acordeonul, și așa a evoluat pe plan muzical. Prima cântare s-a întâmplat când artistul avea 13 ani și jumătate. 

Invitat la Podcastul lui Damian Drăghici, Vali Vijelie și-a amintit de primul hit, neștiind că ar putea într-o zi să devină foarte apreciat de public: „nu știam să compun, spre rușinea mea. Mai bine zis, nu știam să fac povestea. Prima strofă era cum era. Eram neînsurat atunci. De mic, sincer să fiu, mi-a plăcut viața. Eu le iubeam pe toate (n.r. femeile), ele nu mă iubeau pe mine. Îmi spunea tata că atunci când o să ajung cunoscut, nu eu o să mai fug după ele, o să vină ele după mine. La a doua strofă, eram cu un prieten care cânta cu basul, și am ajuns pe la un alt prieten acasă. Acolo am văzut o fată frumoasă. Ca să compun strofa a doua, deja o făceam pentru ea, nu pentru piesă. Și așa a devenit hit (n.r. Prințișorul meu)”, a povestit manelistul. 

Cum îi merge artistului în pandemie 

Vali Vijelie nu a refuzat nicio cântare până acum, cântărețul adaptându-și meseria și pentru mediul online. În plus, nu a exclus varianta de a face dedicații la domiciliu: „mai au să ne sune de pe lumea cealaltă, că ne-au sunat din toate țările. Dai contul și și-a virat banii, simplu. Totul e să-ți doresti, acum la ora actuala chiar sunt foarte multe posibilități. Vin și acasă dacă e nevoie. Îmi iau acordeonul, pac, am venit”, a spus Vali Vijelie pentru un post de televiziune

Vali Vijelie, printre cei mai apreciați maneliști din țară 

Artistul Vali Vijelie se numără printre cei mai bine cotați cântăreți din țară, care și-au stabilit un tarif de mii de euro în funcție de eveniment. Manelistul se află în topul solicitărilor la zilele de naștere, nunți și botezuri: ei însă se tocmesc adesea să vină la petreceri și fără a le cere vreun leu organizatorilor, urmând a câștiga doar din dedicațiile cerute de invitații putred de bogați. Din dedicații, ei pot câștiga și peste 10.000 de euro, la un chef”, a recunoscut recent un impresar de evenimente. Munca asiduă le-a dăunat sănătății multora dintre ei, suferind de insomnii sau de probleme cu vocea. 

Poți urmări podcastul integral pe YouTube