Actrița Valeria Ogăşanu a murit pe 26 februarie, la vârsta de 76 de ani, din cauza unei maladii care nu a mai putut fi tratată, un cancer galopant, după cum a anunțat fiul ei. Familia a condus-o pe ultimul drum marți, în localitatea Cornu, din județul Prahova, cu discreție și decență, fix așa cum și-a dorit.

Fiul regretatei actrițe, compozitorul Mihai Ogășanu, a explicat de ce trupul neînsuflețit al mamei sale nu a fost depus în foaierului niciunui teatru bucureștean.

Valeria Ogășanu a fost înmormântată la Cornu

„N-am mai vrut să punem sicriul și în foaierul teatrului. N-am pus nici lumânări sau fotografii, nu am văzut rostul, dacă ea nu era acolo. A fost dorința ei și i-o respectăm, aceea de a o depune direct la capela din Cornu, comună unde a locuit în ultimii ani.

Mama n-a vrut nici să-i lăsăm sicriul descoperit, mi-a zis că își dorește ca lumea să o țină minte așa cum era pe scenă. Am pus însă o poză frumoasă la capătâiul sicriului ei. Mama ne-a mai rugat ca lumea să nu vină la înmormântarea ei îmbrăcată în negru, să nu purtăm doliu. La capelă, lumea a adus multe coroane de flori albe”, a declarat Mihai Ogășanu, fiul regretatei actrițe, pentru Playtech.ro.

Valeria și Virgil Ogășanu, alături de fiul lor, MihaiSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

„Știu că poate părea siropos, dar eu și mama am avut multe discuții pe tema plecării ei, am discutat multe lucruri, din timp. Era pregătită, cumva, să știți că mama mea a fost o vitează!”, a mai spus Mihai Ogășanu pentru Playtech.ro.

Valeria Ogăşanu s-a născut la 23 septembrie 1946 în Bucureşti, România. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografie şi a fost căsătorită cu actorul Virgil Ogăşanu. Actriţă a Teatrului Bulandra din 1969, a interpretat peste 30 de roluri în spectacole importante ale teatrului, ultimul fiind rolul Kate, pe care l-a jucat alături de soţul său – Virgil Ogăşanu – în spectacolul „Pe lacul auriu” de Ernest Thompson, regia Dinu Cernescu, în 2017.

Citește și: Actriţa Valeria Ogăşanu a murit la vârsta de 76 de ani. Soția lui Virgil Ogășanu s-a luptat doi ani cu un cancer galopant

Citește și: Virgil Ogășanu și întreaga familie, la un pas de tragedie din cauza Covid. Au fost internați cu toții la Spitalul Colentina