Cancerul pare să facă tot mai multe victime în rândul vedetelor. După ce în urmă cu nouă ani a reușit să învingă cancerul la sân, Applegate a vrut să fie sigură că viața ei nu va fi iar în pericol din cauza acestei boli cumplite și pentru a preveni reapariția acesteia  și-a scos și ovarele și trompele. Ea a dezvăluit că este purtătoare a genei BRCA1, ca și Angelina Jolie,  care predispune la apariția cancerului.

„În urmă cu două săptămâni mi-au fost scoase ovarele și trompele. Verișoara mea a murit de cancer ovarian în 2008,  iar eu am vrut să previn acest lucru. A fost modul meu de a prelua controlul asupra acestei boli. Este o ușurare. Am mai scăpat de un pericol. Acum, sper să nu fiu lovită de un autobuz”, a declarat actrița într-un interviu acordat emisiunii Today.

SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 9

Citește și: Șoc la palatul Buckingham! Prințul Charles mai are un fiu secret care ar putea ajunge la tronul Marii Britanii

Se teme că și fiica ei ar putea să moștenească gena BRCA1

Christina  a reamintit că a fost deja supusă unei duble mastectomii, când a fost diagnosticată cu cancer în urmă cu nouă ani și a reușit să învingă boala. Starul, în vârstă de 45 de ani, a declarat că deși s-a vindecat de cancer la sân continuă să meargă, în mod regulat, la medicul ei oncolog pentru control.

Cu toate acestea, Applegate se teme ca nu cumva și fiica ei, în vârstă de șase ani, să moștenească această genă. „Probabilitățile ca fiica mea să fie BRCA pozitivă este foarte mare. Voi face tot ceea ce este  posibil, dar știu ca la 20 de ani ea va trebui să se supună unor teste. Sper ca până atunci să se facă progrese importante, pentru că mi se frânge inima când mă gândesc că acest scenariu poate deveni posibil în viața ei”, a spus aceasta.

Actriţa Christina Applegate a devenit celebră pentru rolul ei din serialul „Familia Bundy”. Avea doar 15 ani când a apărut în serial. Ea câştigat admiraţia publicului după ce a decis, în 2008, să vorbească deschis despre faptul că a fost diagnosticată cu cancer mamar şi despre dubla mastectomie pe care a suferit-o, determinându-i pe jurnaliştii revistei People să îi acorde titlul de cel mai frumos om din lume, în 2009.

Citește și: