Potrivit Daily Mirror, Meghan Markle și prințul Harry au vrut initial să programeze botezul pentru astăzi, 5 iulie, dar au fost nevoiți să se răzgândească în ultimul moment. Și asta, pentru că au aflat că nu doar regina nu va putea să vină la eveniment, ci nici tatăl prințului Harry. Astfel, ei au amânat botezul cu încă o zi pentru ca Charles să se întoarcă  din Wales, unde și-a petrecut toată săptămâna, pentru a marca 50 de ani de când a devenit prințul de Wales. Astfel, el va putea participa mâine la botezul celui de-al patrulea nepot al său.

Cu toate acestea, regina a anunțat că tot va lipsi de la eveniment, pentru că deja are alte angajamente mai importante, iar decizia i-a surprins pe angajații palatului Buckingham. Și asta, pentru că regina a decis să meargă în Scoția,  la turneul anual tradițional, cunoscut sub numele de Holyrood Week, iar weekendul-ul a ales să și-l petreacă cu prințul consort Philip, la Sandringham, preferând să fie absentă de la botez, în loc să-și anuleze plecaea la Sandringham, cu câteva ore.

Citește și: Meghan Markle, apariție neașteptată la Wimbledon. Detaliul care a atras atenția fanilor. Ce a făcut Kate Middleton

Meghan Markle nu a vrut să aleagă altă dată

De altfel, nici Meghan nu a vrut să aleagă altă data, considerând că acesta este cel mai bun weekend în care ar fi putut să-i aibă alături de ea pe prietenii din SUA.

„Acesta era cel mai bun weekend pentru mama ei și pentru prietenii ei să vină din SUA și a vrut să facă botezul cât mai repede, ca nu cumva prietenii să-și facă planuri pentru vară și să nu mai poată veni. Ca familie, ea și Harry, au considerat că acestă data este ce mai bună opțiune pentru ei”, a declarat o sursă pentru Mirror.

Presa britanică susține însă că este ciudat că regina a refuzat să-și refacă programul și ar există alte motive în spatele deciziei ei, cum ar fi faptul că Meghan și Harry fac botezul privat și refuză să respecte protocolul regal. Elisabeta a II-a a fost însă nelipsită de la botezul micuței Lena, fiica nepoatei ei favorite, Zara Tindall, ce a avut loc în luna martie.

 

Botezul va avea loc la o capelă privată de la castelul Windsor

De altfel, botezul micuțui Archie, pe numele întreg Archie Harrison Mountbatten-Windsor, a devenit cel mai controversat eveniment al casei regale britanice. Și asta, pentru că fanii sunt înfuriați de faptul că ducii de Sussex vor ca totul să se petreacă cu ușile închise, evenimentul fiind unul privat cu o listă de invitați  limitată.

„Archie Harrison Mountbatten-Windsor va fi botezat într-o ceremonie mica și privată de Arhiepiscopul de Canterbury, într-o capelă privată de la castelul Windsor, sâmbătă, pe 6 iulie. Ducele și Ducesa de Sussex sunt nerebdători să împărtășească cu voi câteva dintre imaginile de la botez ce vor fi realizate de fotograful Chris Allerton. Numele nașilor va rămâne secret, la rugămintea acestora’, a anunțat într-un comunicat palatul Buckingham.

Așadar, ceremonia se va desfăşura sâmbătă, 6 iulie, exact la două luni după naştere micuțului. Contrar aşteptărilor n-a fost aleasă Capela St. George, unde s-au căsătorit părinţii celui mic, ci capela privată a Reginei din interiorul castelului Windsor, pentru ca publicul să nu aibă deloc acces în zonă.

Citește și: