După ce miercuri, 14 septembrie, sicriul Reginei Elisabeta a II-a a părăsit pentru ultima oară Palatul Buckingham, acesta a fost expus în Westminster Hall. Aici se va afla până luni dimineață, unde publicul va putea să-și prezinte omagiile suveranei britanice 24 de ore din 24.

Unde va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a

După înmormântarea de stat de luni din Westminster Abbey, cortegiul funerar al Reginei se va îndrepta către Capela Sf. George de la Castelul Windsor.

Locul final de odihnă al Majestății Sale va fi în Capela Memorială Regele George al VI-lea, care este o anexă a Sf. George.

Mama și tatăl Reginei Elisabeta a II-a sunt îngropați acolo, dar și cenușa surorii ei, prințesa Margareta.

Împreună cu prințul Philip și după moarte

Alături de sicriul Reginei va fi adus și sicriul soțului ei, Prințul Philip, care timp ce 17 luni, a fost păstrat în cripta regală de la Capela St. George a Castelului Windsor.

Așa cum a fost stabilit încă de la moartea Prințului Philip, sicriul său a fost adus zilele acestea în aceleași loc în care își va dormi somnul de veci iubita sa Lilibet, cea care i-a fost soție timp de 73 de ani.

Ce i-a cerut prințul Philip iubitei sale Lilibet, înainte să moară. Regina i-a îndeplinit dorința

Povestea de iubire neștiută dintre regina Elisabeta a II-a și prințul Philip. S-a îndrăgostit de el când avea doar 13 ani

Regina a respectat ultimele dorințe ale tatălui său

Regina a făcut ca anexa memorială să fie construită în conformitate cu dorințele tatălui ei, regele George al VI-lea, care nu voia să fie îngropat în cripta regală pe termen lung.

Capela, care are doar 5,5 metri înălțime, 3 metri lățime și 4 metri adâncime, a fost finalizată în 1969 și a fost prima adăugare la Capela Sf. George din 1504.

Capela Sf. George găzduiește rămășițele a 45 de membri ai familiei regale, inclusiv zece monarhi și încă șapte dintre consoartele lor.

Ce monarhii și membrii familiei regale mai sunt îngropați în Capela Sf. George

Regele Henric al VI-lea – a murit în 1471

Regele Edward al IV-lea – a murit în 1483

Regele Henric al VIII-lea – a murit în 1547

Regele Carol I – a murit în 1649

Regele George al III-lea – a murit în 1820

Regele George al IV-lea – a murit în 1830

Regele William al IV-lea – a murit în 1837

Regele George al V-lea al Hanovrei – a murit în 1878

Regele Edward al VII-lea – a murit în 1910

Regele George al V-lea – a murit în 1936

Regele George al VI-lea – a murit în 1952

Prințesa Margareta – a murit în 2002

Regina Elisabeta Regina Mamă – a murit în 2002

Regina Maria – văduva regelui George V

Slujbă privată pentru membri de rang înalt ai familiei regale, la finalul zilei de luni

La finalul slujbei de înmormântare de stat a Reginei, care va avea loc la Westminster Abbey, luni, 19, septembrie, sicriul Reginei Elisabeta a II-a va fi dus într-o procesiune de la Palatul Westminster la Westminster Abbey, însoțit de membrii familiei.

Apoi, sicriul reginei va fi purtat în procesiune de la Westminster Abbey la Wellington Arch. De acolo, la Palatul Windsor unde locul ei final de odihnă va fi capela memorială a Regelui George al VI-lea de la capela Sf. George.

Pe seară membri de rang înalt ai familiei regale vor participa la o slujbă de înmormântare privată.

Potrivit presei britnice, atunci, așa cum a făcut și regina la înmormântarea tatălui ei, Regele Charles va arunca o mână de pământ pe sicriul mamei sale. Apoi acesta va coborât într-un un puț adânc de aproximativ 5 metri înainte de a fi trimis pe un coridor și așezat în cripta aflată în spatele porților sale de fier.

În prezent, o lespede de piatră neagră este așezată pe podeaua Capelei Memoriale Regele George al VI-lea.

Pe acesta este scris cu litere aurii numele lui George al VI-lea și soția sa Elisabeta – care a murit în 2002.

King George’s Chapel (May 17th 2021) Where Queen Elizabeth Will Be Buried Next To Her Father And MotherSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 11

Citește și: Singurele bijuterii pe care Regina Elisabeta le va lua cu ea în mormânt

xGestul suprem făcut de Kate Middleton la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Ea și cumnata Meghan s-au întrecut în mesaje cu impact emoțional

xCe se întâmplă cu câinii Corgi ai Reginei Elisabeta a II-a după moartea sa. Câți câini a avut monarhul în lunga sa viață și cum a ajuns să iubească această specie