Monarhul nu va îndeplini niciun fel de sarcini, nici în privat, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de Covid-19, legile nu vor primi acordul regal în această perioadă, iar afacerile de stat vor fi, de asemenea, întrerupte.

După aceste opt zile, se așteaptă să continue o altă perioadă oficială de doliu regal timp de 30 de zile.

Oficialii de la Palatul Buckingham se pregătesc acum pentru o ceremonie funerară regală la castelul Windsor din Berkshire, în conformitate cu dorințele lui Philip, și o procesiune militară este așteptată, de asemenea, și la Londra, dacă restricțiile Covid o permit.

Se așteaptă ca un sicriu cu trupul ducelui de Edinburgh să fie mutat la un moment dat, în următoarele câteva zile, la Chapel Royal de la Palatul St James din Londra.

Tot aici a fost dus și trupul neînsuflețit al prințesei Diana cu câteva zile înainte de înmormântarea ei din 1997. Publicul nu va avea voie să vadă cadavrul.

Se așteaptă ca ducele de Edinbuurgh să fie înmormântat în grădinile Frogmore de la castelul Windsor. Prințul consort Philip a murit la 99 de ani, pe 9 aprilie 2021, după ce în ultimii ani s-a confruntat cu diverse probleme de sănătate. În luna martie, el a suferit o operație pe inimă.

Foto: Profimedia

Citește și:

Ultima fotografie oficială a reginei Elisabeta alături de soțul ei, prințul consort Philip. Ducele a murit la 99 de ani

Prințul Philip a fost singurul bărbat din viața reginei, însă el a fost îndrăgostit nebunește de altă femeie. Își dorea cu disperare să se însoare cu ea