Românul Christopher Ghika, descendent al marii familii domnitoare Ghica din Moldova şi Ţara Românească, este fiul prințului John Ghika, el însuşi ofițer al gărzilor irlandeze. Christopher Ghika este general maior și Comandor al Ordinului Imperiului Britanic (CBE), iar anul trecut a condus Batalionul 1 Gardă Irlandeză, la funeraliile Prinţului Philip, decedat pe 9 aprilie. Acum este responsabil de funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, anunță Digi24, care citează BBC.

Potrivit generalului Ghika, la paradă vor participa între 800 și 1.000 de membri ai forțelor armate. El a declarat pentru BBC Radio 4: „Este o datorie foarte tristă, dar este un privilegiu unic să participi la ultima datorie a forțelor armate față de regina noastră”. „În ceea ce privește imaginile evocatoare ale reginei părăsind Palatul Buckingham pentru ultima dată, aceasta va fi o după-amiază foarte specială,” a adăugat generalul Ghika, potrivit Digi24.

Românul Christopher Ghika este descendent al marii familii domnitoare Ghica din Moldova şi Ţara RomâneascăSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Funeraliile Reginei Angliei vor avea loc luni, 19 septembrie

Funeraliile de stat ale Reginei vor avea loc luni, 19 septembrie, la Westminster Abbey, anunţă BBC. Sicriul reginei se află acum la Westminster Hall, unde va rămâne timp de patru zile, pentru a permite publicului să îi aducă un omagiu, a anunţat Familia Regală, într-un comunicat oficial. Regina Elisabeta a ll-a a murit joi după-amiază, pe 8 septembrie, la reşedinţa sa de la Balmoral, la vârsta de 96 de ani.

Citește și: Singurele bijuterii pe care Regina Elisabeta le va lua cu ea în mormânt

Citește și: Legătura dintre regina Elisabeta a II-a si Regele Mihai