Robert s-a luptat în marea finală alături de Alexandra, Flaviu  și Ana. Ei au fost nevoiți să treacă prin trei încercări grele și au dat tot ce au avut mai bun pentru a demonstra că merită să facă un pas mai aproape de marele premiu. Cel care a reușit să creeze un meniu complet format din antreu, fel principal și desert, în care a mixat cu succes creativitatea și tehnica a fost Robert Petrescu, devenind marele câștigător al titlului de MasterChef și al marelui premiu de 50.000 de euro. El a câștigat însă la o diferență de doar două puncte de Ana, acesta reușind„ să-i ia fața”  cu desertul.

 

 

MasterChef – finala (5)SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

 

 

La proba felului principal, Robert a preparat porumbel cu sos de trufe, fois gras și piure de cartofi mov, iar la ultima probă,  a reușit să creeze un desert complex, care a îmbinat armonios dulce, sărat și iute compus dintr-o sferă de ciocolată cu mouse de caramel și jeleu asiatic. Decizia juraților a fost una grea, ei luând în considerare cum se potrivesc toate cele trei preparate în meniu.

„Am câștigat o nouă viață”

Vlad Robert Petrescu, în vârstă de 32 ani, lucrează în propriul cabinet stomotologic. A urmat Liceul Jean Monnet şi a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“. În primul an de facultate a întâlnit-o pe fata care urma să îi devină soţie şi alături de care în prezent are o fetiţă în vârstă de 4 ani. Mai mult, dragostea pentru pictură l-a făcut să vadă în MasterChef un atelier în care își poate expima viziunea artistică.

„Odată cu câștigarea trofeului MasterChef am câștigat o nouă viață, o libertate și o dorință de a construi la care nici nu îndrăzneam să visez. Am ales să fac ceea ce mă face fericit și s-a simțit asta. Aproape că am avut o relație de iubire cu tot ce a însemnat MasterChef. Îi mulțumesc Marei, fetița mea, că a înțeles ce e dorul, îi mulțumesc familiei mele care mă susține în nebunia asta, colegilor de la MasterChef, întregii echipe, care a muncit titanic și nu în ultimul rând juraților pentru că au reușit să mă crească frumos!”, a declarat Robert Petrescu, câștigătorul MasterChef.