„Am aflat în această dimineață…Ionel Lazăr a plecat la ceruri…Dumnezeu știe mai bine, de ce acum…?

Lui Ionel i-a fost drag să trăiască. I-a fost drag să cânte! Știa toate cântecele, snoavele și poveștile de la el de acasă. La ultima emisiune pe care am realizat-o împreună cu el la Antena Satelor, în urmă cu trei săptămâni, a vorbit despre proiectele sale. Spunea că are cântece culese de la el din Slobozia, județul Argeș, și vrea să mai înregistreze un nou album.

În urmă cu o lună și un pic (înainte să se opereze), a făcut 8 țeste cu mâinile lui. Spunea că are pentru iarnă cămara plină, cu de toate. Ionel avea și o colecție valoroasă de costume românești și obiecte specifice gospodăriei țărănești. I-a plăcut să cânte pe scenă, dar nu s-a dat departe nici de la munca fizică. A muncit mult! prea mult…

Reușise să aibă de toate în casa lui. Era bucuros că are tot ce și-a dorit dar…Copilăria lui Ionel Lazăr, nu a fost de loc ușoară și nici tinerețea. Pe el l-au salvat optimismul și munca, așa a reușit să treacă peste vicisitudinile vieții. Ionel a fost o fire veselă și creativă. Astăzi, s-a stins poate ultimul țăran al cântecului tradițional.

Noi, muritorii, observăm cum…totul se așează în scrinul cu amintiri … Ionel Lazăr este deja o amintire…

Ceasul vieții lui Ionel Lazăr s-a oprit la 47 de ani. După Ionel Lazăr rămâne cântecul frumos din Fonoteca Radio și multe alte înregistrări, în care a așezat pentru eternitate dragostea lui pentru lume și viață…Fie-i veșnicia în Gradina Raiului”, a scris solista Polina Gheorghe, pe Facebook.

De ce boală suferea artistul Ioan Lazăr

În urmă cu două săptămâni, Ioan Lazăr își deschidea sufletul într-un interviu pentru starpopular.ro și povestea drama prin care trece. Era internat la Fundeni, operat de două ori, după ce tumorile i-au invadat corpul. A făcut și radioterapie, a slăbit 20 kg și cerea ajutorul pentru tratamentele costisitoare. Tumoră malignă a rectului, tumoră vezică urinară, tumoră malignă secundă a ficatului și a pulmonului au fost doar câteva dintre diagnosticele crunte din fișa medicală a cântărețului.

”Slăbisem în ultimul timp, am crezut că e de la oboseală, nunți, de la muncă în gospodărie, dar era vorba despre o boală imprevizibilă pe care o duc de un an jumate. Am avut o tumoră pe care am descoperit-o foarte târziu. Când m-am operat, medicii au constatat că au apărut și alte tumori la vezica urinară, pulmon și ficat. Acum am fost operat a două oară și sunt pe patul spitalului Fundeni. Doamne, să mă fac și eu bine, câte zile oi avea… viața mea e în mâinile lui Dumnezeu. De un an jumate n-am mai putut să dorm, acum mi-a făcut domnul doctor niște calmante pentru somn”, povestea artistul pentru starpopular.ro.

Citește și: Mircea Sandu: „Mă lupt cu al treilea cancer”. Cu lacrimi în ochi, fostul șef al FRF face dezvăluiri cutremurătoare

Citește și: Rona Hartner, obiceiul zilnic de la care nu se abate de când a învins cancerul: ”Trebuie, în fiecare dimineață, când ne trezim, să…”