“La un moment dat aveam senzația ca mi se cuvin chestii. Mi s-au urcat la cap celebritatea, pentru că eram la televizor, oamenii mă felicitau, eram în centrul atenției, așa că aveam tot soiul de abordări pe care acum le numesc “lipsite de bun simt”.

Faima e ca un drog, e foarte ușor să te pierzi“, spune el acum, după ce lucrurile s-au mai așezat.

Nu e singura declarație brutal de sinceră pe care a făcut-o recent celebrul bucătar. Invitat în cadrul podcastul “Urban Flex”, moderat de Otravă, acesta a vorbit și despre copilăria sa, petrecută într-un cartier din Capitală.

”Am avut o copilărie minunată în cartierul Militari, pentru că în zone de gen ai parte de toate experiențele: de la crescut cățeii de pe scară (dacă năștea cațeaua eram acolo, asistenta principală, o ajutam să nască). Înveți multe lucuri; lucrurile de gen te pregătesc pentru ca în bucătărie trebuie să și măcelarești animalele, face parte din job-ul unui chef să știe diversele părți anatomice… Nevoile din copilărie îți dezvoltă abilitățile”, a mai spus acesta, mai plastic și mai descriptiv decât poate cineva ar fi vrut să audă.

Interviu EXCLUSIV Chef FOA: ”Pentru mine, bucătăria este o stare, o emoție, nu e o listă de cumpărături”

Însă e clar că experiențele din copilărie l-au ajutat să fie bucătarul priceput și inventiv din prezent.

Revenind la gătit, ceea ce știe el să facă mai bine, iată ce a mai spus bucătarul vedetă: ”Îmi e frică de zona de confort, pentru că dacă ajungi să îți placă, ai tendința să abuzezi de lucuri mișto. Confort pentru mine este să nu te chinui. Tot timpul am căutat confortul sau scurtăturile, ca sa fiu mai eficient, să scutesc timp”.

“Îmi place să gătesc și gătesc de când mă știu. Dacă greșești este o oportunitate să înveți; te umpli de experiențe. Dar trebuie sa ai curaj sa greșești”, mai spune chef Foa, care a devenit cunoscut acum câțiva ani. Cumva e și sfatul său pentru cei care au o pasiune pentru gătit, dar le e teamă să aprofundeze, le e teamă de eșec.

chef-foa-are-38-de-aniSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

”Motto-urile oricărui bucătar de succes trebuie să fie “să ai curaj să greșești” și să te “joci, să te distrezi în bucătarie”, pentru că atunci “cănd faci ceea ce îți place, iese ceva minunat”, mai spune cândva copilul crescut în Militari, fără prea mari posibilități financiare. De la început, recunoaște că a privit gătitul și ca pe o sursă de venit. Și, iată, i-a ieșit.

Ascultă mai multe despre experiențele de viață ale carismaticului cgef FOA în podcastul de mai jos:

Vezi și Chef Foa e de nerecunoscut! Și-a lăsat plete și nu mai seamănă deloc cu el | GALERIE FOTO

Citește și:

La 37 de ani, actrița de la Hollywood a devenit pentru prima oară mamă! A fost oaia neagră a Cetății Filmului, dar s-a cumințit când l-a cunoscut pe el!

20 de vedete la plajă, în costume de baie roz