Artistul, care împlinește mâine 77 de ani, a făcut anunțul chiar pe site-ul lui, precizând că la sfatul medicului a fost nevoit să-și anuleze toate concertele,  programate în luna martie în Australia şi Noua Zeelandă, prin care sărbătorea 50 de ani de carieră muzicală. „Cu multă reticenţă şi părere de rău, anunţ că renunţ la turnee. Am fost foarte onorat să îmi prezint spectacolele publicului în ultimii 50 de ani. Sincere scuze pentru cei care mi-au cumpărat biletele și plănuiau să vină la concertele mele”, a scris Neil Diamond.

Neil Diamond a explicat că din cauza bolii îi este foarte greu să călătorească și să apară pe scenă, dar intenţionează, totuşi, „să rămână activ mult timp, scriind, înregistrând şi implicându-se în alte proiecte”.

Neil Diamond le mulțumește faniilor pentru sprijin și susținere

„Îmi propun să rămân activ în scris, să înregistrez și mă voi implica în alte proiecte pentru o lungă perioadă. Multumesc audienței mele loiale din întreaga lume. Veți avea întotdeauna aprecierea mea pentru sprijinul vostru și încurajări. Această călătorie a fost atât de plăcută datorită vouă”, a mai spus artistul.

Diamond, unul dintre cei mai renumiţi artişti din toate timpurile, este autorul unor piese memorabile, precum „Sweet Caroline”, „Song Sung Blue”, „Crackin’ Rosie”, „Love On The Rocks”, „You Don’t Bring Me Flowers” şi „Solitary Man”. El a scris şi versurile unor piese interpretate de alţi muzicieni, printre acestea regăsindu-se „I’m a Believer”, a grupului The Monkees. Cântăreţul a susţinut deja 55 de show-uri din acest turneu aniversar, în America de Nord şi Europa.

Citește și: