După cutremurul din Amatrice, în Italia, în august 2016, când 230 de oameni au murit striviți sub dărâmături, ciobănescul german Kaos a fost declarat erou, o țară întreagă preamărindu-i curajul și dedicarea.

Kaos, in plina operatiune de salvare, dupa cutremur

A intrat acolo unde niciun om nu a avut curajul, s-a strecurat în cele mai periculoase și stâmte unghere, fără să stea pe gânduri. A scos de sub dărâmături bebeluși, femei și bărbați, deopotrivă. Curajul și dedicarea sa au adus lacrimi de fericire în ochii tuturor.

N-a fost însă de ajuns. Un om s-a gândit că nu e cazul ca acest câine erou să mai trăiască. Așa că i-a pus otravă. Și niciun om nu l-a mai putut salva. A murit de o moarte josnică, nedemnă, de care nu ar fi trebuit să aibă parte.

După seismul din august 2016, de 6,2 grade pe scara Richter, Kaos și stăpânul său, Fabiano Ettore, au fost primii care au sărit în ajutorul celor aflați sub dărâmături. La doi ani distanță, iată că ciobănescul Kaos nu mai e în viață. Stăpânul său i-a găsit trupul fără viață sâmbătă, în grădină casei sale din Sant’Eusanio Forconese, un oraș din provincia L’Aquila.

Bărbatul știe că la 2 dimineața Kaos încă trăia, pentru că l-a auzit lătrând. Până dimineața, a murit însă.

Toată lumea deplânge actul criminal, iar poliția a deschis deja o anchetă. ”Kaos a salvat oameni și iată că aceiași oameni l-au otrăvit”, declară un reprezentant al unui ONG care sprijină drepturile animalelor.

Kaos avea numai 3 ani, fiind născut la Roma, în 2015. Încă de la început a fost antrenat pentru operațiuni de salvare, iar polițiști credeau că se pot baza pe el ani buni.

”Nu ne vom opri până ce vinovatul nu va plăti”, a declarat un polițist. Pe bună dreptate, un val de indignare a cuprins deja întreaga Italie.

Foto: Facebook

Vezi și Emoționant! Uite cum un câine salvează un alt câine | VIDEO

Citește și: