Cortegiul reginei a ajuns la Palatul Holyroodhouse din Edinburgh. Sicriul va rămâne la Holyroodhouse peste noapte, iar luni după-amiază va fi transportat la Catedrala St Giles. Potrivit BBC, citat de News.ro, sicriul reginei a fost întâmpinat cu o gardă de onoare înainte de a fi transportat în Holyroodhouse. Mulţimea a aplaudat în timp ce sicriul reginei a fost condus încet de-a lungul Milei Regale din Edinburgh până la Palatul Holyroodhouse. Regina va rămâne în sala tronului din palat peste noapte.

Trei dintre copiii reginei au participat la procesiune, Prinţesa Anne, Prinţul Andrew şi Prinţul Edward. Regele Charles se află în prezent la Londra, dar va ajunge la Edinburgh în cursul zilei de luni. Sicriul va fi vegheat continuu timp de 24 de ore, iar publicul va putea să îi aducă un omagiu.

Funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a vor avea loc luni, 19 septembrie

În după-amiaza zilei de luni, 12 septembrie, se va forma o procesiune în faţa Palatului HolyrQoodhouse pentru a transporta sicriul la Catedrala St Giles din Edinburgh. Regele şi membrii Familiei Regale vor lua parte la procesiune şi vor participa la o slujbă în Catedrala St Giles pentru a primi sicriul, anunță News.ro, care citează BBC.

Coffin of Queen Elizabeth II arrives in Edinburgh – London, Britain – 11 Sep 2022SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

În după-amiaza zilei de marţi, 13 septembrie, sicriul Reginei va pleca din Scoţia cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Regale de pe aeroportul din Edinburgh, ajungând la RAF Northolt în cursul serii. Sicriul va fi însoţit în această călătorie de Prinţesa Regală.

Funeraliile de stat ale Majestăţii Sale Regina vor avea loc luni, 19 septembrie, la Westminster Abbey, anunţă BBC. Înainte de funeraliile de stat, sicriul reginei va fi adus în Westminster Hall timp de patru zile, pentru a permite publicului să îi aducă un omagiu, anunţă Familia Regală, într-un comunicat oficial. Regina Elisabeta a ll-a a murit joi după-amiază, pe 8 septembrie, la reşedinţa sa de la Balmoral, la vârsta de 96 de ani.

Citește și: Kate Middleton a dezvăluit cuvintele emoționante pe care i le-a spus fiul cel mic, Prințul Louis, după moartea Reginei, străbunica lui

Citește și: Câți copii, nepoți și strănepoți are Regina Elisabeta a II-a. Cine sunt aceștia și care este linia de succesiune