Un pompier care a încercat să o salveze pe Lady Di din fiarele contorsionate ale mașinii a dezvăluit care au fost ultimele cuvinte ale prințesei Diana înainte ca inima ei să cedeze.

Xavier Gourmelon, acum în vârstă de 53 de ani,  își amintește că a fost unul dintre primii pompieri sosiţi la locul tragediei, unde Mercedes-ul  în care se afla Prinţesa Diana s-a făcut zob la o viteză ameţitoare, în tunelul Pont de l’Alma din Paris, capitala Franței, iar ultimele cuvinte ale prințesei de Wales i-au rămas întipărite în memorie, precizând că ultimele clipe de viață ale Dianei au fost cutremurătoare.

Gourmelon a mărturisit că stația lui era foarte aproape de locul accidentului și au reușit să ajungă în doar trei minute, dar nu a ştiut cine sunt oamenii implicaţi în groaznicul accident din Pont de l’Alma.

ARCHIVES – LA VOITURE APRES L’ACCIDENT DE LA PRINCESSE DIANA – 1SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Au găsit-o pe prințesa Diana în viață

„Maşina era distrusă şi a trebuit să abordăm accidentul ca unul obişnuit. Pentru mine, a fost un simplu accident rutier, cu o maşină care rulează la o viteză mare şi un şofer beat…Eram foarte aproape și am ajuns la locul accidentului în mai puțin de trei minute. Echipa mea formată din 10 oameni se afla în două mașini și noi am ajuns primii acolo”, își amintește Xavier.

Diana se afla pe bancheta din spate a Mercedesului S-280, alături de iubitul ei, Dodi Fayed, fiul miliardarului egiptean Mohamed Al-Fayed. Bodyguardul ei, Trevor Rees-Jones, se afla pe scaunul din dreapta, alături de şoferul Henri Paul. La prima vedere, Gourmelon a zis că pentru șofer nu mai aveau ce să facă pentru că era deja mort, iar bodyguardul avea răni severe. Însă, prințesa nu părea așa afectată de accident.

„Domnul Fayed se afla în spate și era în stare gravă, el a suferit un stop cardiac în mașină, iar când a fost scos din mașină a fost declarat mort de un paramedic. Femeia, despre care am aflat mai târziu că era prințesa Diana, se afla pe podeaua din spate a mașinii. Se mișca foarte încet și așa mi-am dat seama că este în viață. Am putut să văd că avea o rană ușoară la umărul drept, dar pe lângă asta, nu părea să aibă nimic semnificativ. Nu avea deloc sânge pe ea”, mai povestește Xavier.

Citește și: Mihai Petre a devenit tătic pentru a doua oară. Anunțul a fost făcut de juratul de la „Românii au talent” în urmă cu puțin timp. Primele imagini cu fetița

Inima prințesei Diana s-a oprit după ce a fost scoasă din mașină

În încercarea de a o ajuta și de a o calma, pompierul i-a spus prințesei că este acolo să o ajute și să o scoată din mașină.

„I-am luat mâna și am încurajat-o. I-am zis să rămână calmă și nemișcată. În acel moment, Diana a vorbit cu mine. Ea mi-a zis: „Dumnezeule, ce s-a întâmplat?” I-am dat masca cu oxigen și eu și echipa mea am fost lângă ea,  în timp ce era scoasă din mașină. Totul s-a întâmplat foarte rapid, pentru că nu a fost nevoie să tăiem nimic. Credeam că va supraviețui, dar după ce am pus-o pe targă, prințesa a suferit un stop  cardiac și nu mai respira”, a continuat pompierul.
Citește și: Ce nu s-a știut niciodată despre prințesa Diana. Care a fost cea mai mare dorință a ei, dar nu a reușit niciodată să și-o împlinească

Prințesa Diana a suferit leziune interne foarte grave

Gourmelon  a fost cel care a resuscitat-o pe Diana și a reușit să o readucă la viață. Apoi Lady Di a fost urcată în ambulanță și dusă la spital.

„Să fiu sincer, eram convins că va supraviețui. Dar mai târziu am aflat că a murit la spital. Am fost șocat.  Am aflat că a avut răni interne severe, dar întregul episod încă este foarte viu în mintea mea și amintirea din acea noapte nu o voi uita niciodată. Nici nu mi-a trecut prin cap atunci că ea era prințesa Diana”,  a mai povestit Xavier.

După ce Diana a fost dusă la spitalul municipal Pitie-Salpetriere, Xavier a revenit la detaşamentul de pompieri. Un oficial a precizat că prinţesa a suferit leziuni interne foarte grave şi o ruptură a vaselor în dreptul inimii, complicaţii care au determinat o hemoragie internă.

Trevor Rees-Jones, bodyguardul lui Al-Fayed, a supravieţuit accidentului grav şi are acum 53 de ani.

24 de ani de la moartea prințesei Diana

Cea mai iubită prințesă britanică  a murit într-un accident de masina produs în pasajul de sub podul Alma, din Paris, pe 31 august 1997. Ea se afla în mașină cu prietenul ei, Dodi Al-Fayed, și cu soferul mașinii, care au decedat, de asemenea. Echipajele de salvare au ajuns în doar câteva minute. Anchetele au stabilit că moartea Printesei Diana si cea a lui Dodi al-Fayed au survenit în urma accidentului, a cărui cauza principala a fost viteza excesivă, ei încercând să scape de mașinile paparazzilor. Însă, de atunci au apărut fel de fel de teorii ale conspirației care susțin că în spatele accidentului s-ar fi aflat chiar fostul ei soț, prințul Charles, sau regina Elisabeta a II-a.

Citește și: Smiley și Gina și-au botezat fetița. Ce ținute au ales cei doi pentru petrecerea de după creștinarea micuței Josephine