Într-un interviu, fiica ”regelui” a povestit ce s-a întâmplat cu puțină vreme înainte ca tatăl ei să facă atac de cord, în 16 august 1977, și să fie găsit de iubita lui de atunci, Ginger Alden.

Când s-a întâmplat tragedia, Lisa Marie, fiica lui Elvis din căsătoria cu Priscilla, avea doar 9 ani. Deși îi e greu să vorbească despre aceste momente, Lisa Marie a povestit în final: ”Era 16 august, 4 dimineața. Iar eu trebuia să dorm”. Nu avea însă somn și s-a întâlnit cu tatăl ei în casă.

I-a spus să meargă la culcare și a sărutat-o de ”noapte bună”. A fost pentru ultima oară când l-a văzut în viață, i-a auzit vocea și a primit un sărut de la el.

A fost găsit pe podea, la baie, de iubita lui, care a observat că nu mai era în dormitor și a plecat să îl caute. L-a găsit inconștient și a sunat la parter, unde locuia tatăl lui Elvis, cu partenera lui, Sandy, și vărul Patsy. Au încercat să-l resusciteze înainte de venirea paramedicilor, dar fără succes.

La un moment dat, Lisa Marie s-a trezit și ea, din cauza gălăgiei. ”Ce s-a întâmplat cu tata?”, a întrebat ea. I s-a răspuns că nimic și a fost rugată să meargă înapoi la culcare.

Elvis a fost dus la spital, dar eforturile de a-l readuce la viață au fost, dinpăcate, în van.

Vezi și Lisa Marie Presley, dezvăluiri incendiare despre Michael Jackson și Elvis Presley!

Citește și: