Presa britanică vorbește numai despre gestul neașteptat al prințului Harry de a se rupe de familia regală, proces intitulat de jurnaliști drept „Megxit”. Meghan Markle a devenit cea mai controversată față regală și este considerată femeia care a reușit să dezbine familia regală.

Britanicii sunt dezamăgiți de modul în care ducii de Sussex au ales să își facă ieșirea din familia regală. Îi deranjează mai ales faptul că au sfidat-o pe regină și nu au vrut să respecte dorința ei de a nu se pripi cu astfel de decizie.

„O mare greșeală, o greșeală imensă. Sunt monarhist, îmi place familia regală deci, cred că femeia îl controlează. Este manipulat de Meghan și asta este trist”, a spus un britanic.

 

În urma mai multor consultări, regina a cerut reprezentanților ei să transforme „această criză” într-o oportunitate și să găsească o propunere viabilă pentru noile roluri pe care le vor îndeplini ducii de Sussex.  Așadar, Majestatea Sa le-a dat un ultimatum de 3 zile prințului Charles și fiilor acestuia, William și Harry pentru a ajunge la un compromis ca să rezolve această problemă.

 

S-a ajuns la această situație tensionată după ce prințul Harry a anunțat că el și soția sa vor să fie pe cont propriu și să nu mai participe activ la evenimentele casei regale. Vestea a șocat atât familia regală, cât și pe britanici, care cer acum ca nepotul reginei și soția lui să nu mai primească bani publici.

 

Cu toate acestea, tabloidele britanice susțin că ducii de Sussex vor continua să beneficieze de susținerea casei regale, precizând că Regina ar fi pregătită să încheie o înțelegere generoasă cu nepotul ei.

În aceste 3 zile, prințul Harry va avea mai multe întâlniri cu tatăl lui, prințul Charles, și cu fratele său, prințul Williampentru a ajunge la o înțelegere, iar luni de vor vedea toți trei cu regina pentru decizia finală.

Imediat după prințul Harry și ducesa de Sussex au anunțat că vor renunța la rangul de seniori regali, Meghan Markle și-a făcut bagajele și a plecat în Canada, unde a rămas și fiul lor Archie, alături de bona lui.

Citește și: