În plus, în urmă cu câteva săptămâni a avut un episod de tensiune și a ajuns de urgență la spital.

În ciuda faptului că sănătatea sa este una destul de șubredă, dorința lui Alexandru Arșinel pentru Dumnezeu nu se referă la el.

Actorul Alexandru Arșinel aniversează anul acesta 83 de ani. Cu o carieră impresionantă în teatrul românesc, acesta a întâmpinat totuși numeroase piedici de-a lungul vieții sale. Arșinel s-a confruntat în ultimii ani cu multe probleme de sănătate, suferind mai multe operații, printre care un transplant de rinichi.

De asemenea, infecția cu coronavirus prin care a trecut în primăvara trecută îl face să se resimtă și astăzi. Cu gândul la Dumnezeu, Alexandru Arșinel a spus care este ultima sa rugăminte către divinitate.

În cadrul unui interviu din seria „Legendele”, inițiată de către celebrul prezentator Dan Negru, actorul a fost pus în fața unei întrebări inedite. Omul de televiziune l-a îndemnat pe Alexandru Arșinel să facă un exercițiu de imaginație și să se gândească ce ar dori să îi spună lui Dumnezeu, dacă acesta ar veni la el într-un ultim moment al vieții.

„I-aș spune: Doamne, te-ai ținut de cuvânt. Îți mulțumesc că m-ai lăsat să mă plimb în această lume, și bună și rea. Și că m-ai ajutat aproape de fiecare dată să ies din încurcături.

Cu un singur lucru nu m-ai ajutat încă și îți spun în fiecare zi: ‘Doamne, ajută-mă. Și te rog ajută-mă ca Marilena să se simtă puțin mai bine. Mă închin în fața ta, în fiecare zi, las-o pe Marilena să se simtă mai bine’”, a spus cu lacrimi în ochi actorul, conform Impact.ro.

El însuși are foarte multe probleme de sănătate

Cu gândul la soția sa, Marilena, Alexandru Arșinel trece printr-o perioadă dificilă. Actorul ajungea în urmă cu câteva săptămâni în spital, după o serie de probleme cu tensiunea. Acesta însă s-a recuperat între timp și a reușit să povestească mai multe despre starea sa de sănătate. Din păcate, infecția cu coronavirus l-a slăbit mult, dincolo de problemele sale de sănătate deja cunoscute.

În cadrul unui interviu recent, pentru emisiunea Exclusiv VIP a lui Cristi Brancu, de la Prima TV, Alexandru Arșinel a recunoscut că se confruntă cu mari dificultăți din pricina sănătății sale tot mai șubrede.

Totuși, actorul a apreciat echipa de medici care a reușit să îl repună pe picioare la ultima vizită la urgențe. „Nenorociri din astea dau din când în când peste om şi trebuie să le facă faţă. Toate le afectează la fel de mult, toate te pun pe gânduri, sunt cu tine în suflet.

Acum două seri s-a întâmplat ce s-a mai întâmplat. Uneori, necazul năvăleşte peste tine şi reacţionezi. M-a luat în primire o echipă de medici foarte talentaţi şi m-a pus pe picioare.Vin necazuri, a năvălit în primăvară pandemia peste mine, am preluat acest microb de la o emisiune, am fost dus la Balş, medicii au reuşit să mă pună pe picioare, dar m-a slăbit.

Tânjesc după Teatrul Constantin Tănase şi colegii mei. E foarte greu în momente din astea, după accidente ca astea, să îţi dai seama în ce măsură îţi mai rămân buni prieteni. Dar dincolo de toate, eu ţin la tot ce înseamnă Teatrul Constantin Tănase, pe care îl iubesc”, a spus Alexandru Arşinel.

Vezi și Alexandru Arşinel a fost dus de urgenţă la spital. Cum se simte artistul de 82 de ani și cu ce probleme se confruntă

Citește și:

Ramona Păuleanu: ”Mâine ne internăm, mai avem un hop”. Ce s-a întâmplat cu bebelușul vedetei Pro TV

Presupusul fiu al lui Ion Dolănescu, ajutat de o femeie să îşi refacă apartamentul plin de igrasie din Ferentari. „Dormea pe jos”