Cântăreața și actrița în vârstă de 62 de ani a dezvăluit recent că atunci când medicii i-au dat vestea a stat de vorbă cu soțul ei despre ”plecarea” sa și ce-și dorește înainte de moarte.

O astfel de discuție e, poate, cea mai dificilă din câte există. Dar trebuia purtată.

”În urmă cu patru ani, când am fost diagnosticată cu cancer la sân, îmi treceau atât de multe gânduri diferite prin cap…”, admite ea. ”Ești speriată, anxioasă, te gândești la propria moarte”, a mai spus vedeta.

”Așa că am avut o discuție cu soțul meu. Dacă urma să se întâmple (să moară – n. red.), voiam ca el să fie foarte trist, pentru o perioadă de timp foarte lungă. Și mai voiam și o petrecere”, a povestit ea, mai în glumă, mai în serios.

Deși ar putea părea egoiste cererile ei, doar un om aflat în situația ei poate înțelege. Pentru un om sănătos, pare oarecum amuzant, exagerat, dar când te gândești că ai putea să nu mai fii, încerci să te consolezi, iar astfel de gânduri, altfel deplasate, pot părea potrivite, întemeiate, în acele momente.

A doua opinie medicală probabil i-a salvat viața

În 2015, actrița și cântăreața a fost supusă unei duble mastectomii și unei reconstrucții a sânilor. Atunci, vedeta declara că marele său noroc a fost că a cerut și o a doua opinie, așa descoperind de timpuriu cancerul. Atunci, Rita a sfătuit toate femeile să nu se teamă să ceară o a doua părere, pentru că aceasta le-ar putea salva viața.

”Nu ai nimic de pierdut dacă ambele opinii medicale sunt la fel și sunt bune și totul de câștigat dacă ceva ce i-a scăpat primul doctor e văzut de cel de-al doilea, ceea ce se întâmplă. Diagnosticul timpuriu e totul”, a mai spus vedeta.

Vezi și Condiția pe care a trebuit să o îndeplinească Tom Hanks pentru a se putea căsători cu actuala soție. Mama ei putea să le pună bețe în roate

Citește și: