Georgeta Luchian Tudor, fosta soție a artistului, era actriță la Teatrul Național ”Marin Sorescu” din Craiova și s-a stins din viață pe 26 ianuarie 2021, în urma infectării cu virusul Sars Cov-2. De un an, maestrul trăiește o adevărată dramă și se obișnuiește foarte greu cu lipsa femeii iubite.

Alături de ea a împărțit peste 50 de ani din viață! Actriţa Georgeta Luchian Tudor s-a stins din viață, la vârsta 86 de ani, pierzând lupta cu nemilosul virus, lăsând în inima soțului ei o durere care nu se va stinge niciodată.

Totuși, maestrul a găsit puterea de a-și aminti un episod tragico-amuzant. Amzuant a devenit doar după ani, dă el de înțeles.

„Odată ce mi-a luat-o pe doamna Geta nu mai are ce să-mi mai ia. Mi-am găsit puterea în muncă. M-a ușurat munca, nu e ușor să pierzi pe cineva lângă care ai trăit o viață, peste 50 de ani! Azi, cel mai mult îmi lipsește doamna Tudor. Toate vacanțele cu ea îmi lipsesc, erau unice.

Plecam prin sindicat, cu bilete, așa era pe atunci. Am plecat într-un circuit prin țară și am uitat-o în gară. Eram cu gândurile mele, m-am urcat în alt tren. A trecut cu trenul și am vazut-o pe peron cu două valize lângă ea. Zic:< Aoleo, asta e nevasta-mea!>”, a povestit el amuzat și acum, la Digi 24.

”Îi spuneai doamnă de cum o vedeai, avea o eleganță, un rafinament, o sensibilitate aparte!”,a mai spus el, cu lacrimi în ochi, în cadrul emisiunii „La cină”.

„Am fost implorat să rămân în America”

Tudor Gheorghe a trăit o frumoasă și longevivă poveste de dragoste alături de actrița Georgeta Luchian Tudor, soția sa. Din mariajul lor a rezultat și un copil, Adrian Tudor. Maestrul are și un nepot, în vârstă de 8 ani.

„Fi-miu e un tip special, e introvertit, pisălog, are talentul amânării. Nepotul e o mare bucurie, un copil periculos, inteligent, frumos. N-am nici un regret!”, a mai spus Tudor Gheorghe.

”Refugiul îl găsesc acasă, în mine. Pot sta liniștit două săptămâni oriunde în lume, dar după două săptămâni nu pot să mai dorm! Trebuie să fug acasă! N-am putut să trăiesc niciodată în altă parte. Am fost implorat să rămân în America”, a mai spus el.

Artistul s-a referit, indirect, și la pensionare, menționând: ”N-am făcut playback în viața mea! Dacă nu o să pot să mai stau în picioare pe scenă, că e vârsta, o să mă retrag!”.

Cum a stârnit furia Elenei Ceaușescu

Tudor Gheorghe și-a reamintit și momentul în care a fost interzis chiar de către Elena Ceaușescu, în anii comunismului.

S-a întâmplat în timpul unui spectacol cu Ansamblul C.C. UTC., organizat la Sala Polivalentă. Un turnător de la Comitetul Central a fost prezent în sală, a înregistrat și i-a dus Elenei Ceaușescu o casetă, în care maestrul recita poezia „Avalanșa” a lui Mircea Dinescu.

„Ceaușescu mă plăcea, ținea o casetă de-a mea cu balade la el. O casetă cu Îi plăcea lui să asculte asta cu ciobanul, se credea cioban.

Mi s-a tras de la o poezie. Am cântat o poezie, ceva cu . Pe vremea aia să zici cuvântul ăsta era nenorocire! M-a pus dracu apoi de am zis o poezie a lui Mircea Dinescu , o poezie foarte frumoasă! A dus unul înregistrarea la tovarășa Elena si a zis să nu-l mai văd pe asta!

Am tăcut până în 1989, trei ani nu a fost mare lucru!”, a mai dezvăluit Tudor Gheorghe.

Prin urmare, în perioada comunismului, lui Tudor Gheorghe i-a fost interzis timp de trei ani să mai urce pe scenă, după ce a deranjat-o pe Elena Ceaușescu.

Vezi și Ce pensie primește Tudor Gheorghe de la statul român: „Pentru un artist este o pensie bună”

Citește și:

Cât a crescut băiețelul Andreei și al lui Cabral Ibacka! Imaginile înduioșătoare publicate de mama micuțului

Motivul pentru care Anca Serea și Adrian Sînă nu mai dorm împreună