„Nu-mi place să ofer detalii despre starea mea de sănătate, mi se pare că ține de intimitatea fiecăruia dintre noi, dar având în vedere că nu mai pot susține spectacolul „Visul American” programat mâine în cadrul FITS (Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu), trebuie să spun că în urma unei perioade intense de suprasolicitare vocală am intrat în repaos vocal total, la recomandarea medicilor. Sper să revin cât mai curând pe scenă”, a scris Tudor Chirilă, pe Facebook.

Trupa Vama și Tudor Chirilă, anunț îngrijorător pentru fani

Și pe pagina oficială a trupei Vama au apărut detalii despre starea de sănătate a lui Tudor, vocalistul formației. „Salutare, ne pare foarte rău să anunțăm că trebuie să reprogramăm show-ul din această seară de la Beraria H, precum și concertele din următoarele două săptămâni. Suprasolicitarea vocală l-a adus pe Tudor în situația de repaos vocal total la recomandarea medicilor. Sperăm să ne revedem cu bine pe 29 iulie la Arenele Romane sau la alte concerte programate până atunci. Detalii legate de reprogramarea concertului din seara asta nu putem oferi mai devreme de zece zile”.

În 2015, Tudor Chirilă a fost suspect de hematom pe coardele vocale. El a apelat la mai mulţi medici din ţară, de la Spitalul Elias şi de la Institutul “Prof. Dr.D.Hociotă”, dar şi la specialişti din Belgia. Din fericire, după 86 de zile de pauză vocală şi mai multe concerte anulate, el a revenit pe scenă pe 16 mai 2015, într-un concert la Galați.

Tudor ChirilăSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Cine i-a salvat vocea în 2015

Tudor Chirilă și nu numai el, o mulțime de alți artiști, au un înger păzitor în persoana terapeutului vocal Gabriela Duțescu. Doamna Duțescu este medic foniatru la Institutul de Fonoaudiologie şi Chirurgie Funcţională ORL „Prof. dr. Dorin Hociotă”, dar a lucrat și la PRO TV, având grijă de glasul concurenților de la „Vocea României”. Pentru Tudor Chirilă este ca o mamă. Dr. Gabriela Duțescu l-a scăpat, pe solist, de nenumărate ori de nodulii de pe coardele vocale. Mai mult, l-a învățat și cum să își folosească vocea pe scena de la teatru.

Dr. Gabriela Duțescu, alături de Cornelia Rednic. Foto: Facebook

“Eşti nimic fără vocea ta. Rebengiuc, Mălăele sunt actori cu voci studiate, impostate. În facultate, după un monolog de forţă eram răguşit două zile… Am intrat în spital diagnosticat cu noduli pe coardele vocale. Apoi, peste alţi câţiva ani, am recidivat. Terapeutul spitalului, doamna Gabi Duţescu, m-a învăţat să vorbesc şi să cânt. Acum am o voce studiată”, povestea Tudor pe blogul lui, despre întâlnirea cu cea care i-a șlefuit și vindecat vocea.

Citește și: Tudor Chirilă, petrecere boemă de ziua lui, la pensiunea Andreei Esca, de la Porumbacu

Citește și: Tudor Chirilă, fără guvernantă pentru copii: „Am văzut bone prin parc și am înțeles care e faza”