Privind la perioada care abia a trecut, cea de izolare, marele actor a declarant pentru Click: ”Am stat mai mult sau mai puţin cu mască pe figură, când am mai ieşit din casă. Am mai fost pe la teatru, prin oraş, cu treburi.

Noi, cei de peste 65 ani, am fost interzişi să supravieţuim, am fost condamnaţi. Eu am avut o sarcină în plus faţă de persoana soţiei mele, care este grav bolnavă, fiind paralizată. Ea e condamnată la pat, însă mâna dreaptă o mai mişcă şi picioarele le târaie”.

Întrebat ce își dorește de ziua lui, Arșinel a spus: ”Îmi doresc să n-avem parte de acest blestem trimis asupra noastră, CoVid-19. Să reluăm activitatea la teatru, atât cât se poate, să nu depindem de bugete, să avem o conduită normală, să nu avem impedimente din partea conducerii. Să avem condiţii normale de lucru.

Noi suntem mulţi la teatru, sunt dansatori, oameni din orchestră, maşinişti, toţi trebuie plătiţi. Şi suntem necăjiţi pentru că nu ştim ce se întâmplă. Directorul Vasile Muraru se descurcă, e apropiat de artişti”.

”Îmi e dor de Stela!”

Actorul mărturisește că în această perioadă, de izolare, a revăzut multe înregistrări, cele mai multe cu el și Stela Popescu. ”Îmi e dor de Stela, am revăzut perioada asta multe materiale cu noi doi”, a mărturisit el.

”Ce vremuri erau când făceam cuplu cu Stela Popescu, în câte filme și scenete am jucat. Le-am revăzut cu drag… îmi e așa de dor de ea…. Eram tineri amândoi”, spune el.

I se spunea Buflea, pentru că era ”mâncău”

Trecând de momentul delicat și dureros, actorul a vorbit și despre lucruri personale, pe care fanii nu le știu despre el. A dezvăluit care e porecla sa și de ce s-a ales cu ea. ”Am fost un mâncău şi se vede.  Mi se spunea Buflea, în copilărie de mama, tata, la şcoală.

Îmi plăceau lactatele şi asta era avantajul de a avea vacă în curte, iar asta ne-a scos din perioada foamei, am folosit laptele în toate felurile. Îmi place să mănânc peşte, clătite şi plăcinte”.

A dezvăluit și că are o colecție de ”30-40 de clasoare” cu timbre românești și că unul din punctele sale slabe este tehnologia. Are un telefon nou și nu reușeșete să-i dea deloc de cap. ”N-am reușit să mă specializez. Dar am zis că am învățat eu sute de roluri și nu pot să-i dau de cap? Dar promit că mă pun cu burta pe carte, oi învața și eu la un moment dat. Mă mai uit la spectacolele noastre de pe Facebook pe care le avem în fiecare weekend”.

Întrebat cum se simte la 81 de ani, iată ce a spus actorul: ”Am început să simt greutatea anilor, nu e uşor să alergi pe picioare, mă descurc şi nu mă plâng, nu fac şmotru”.

Vezi și Maestrul Alexandru Arșinel, dărâmat de dispariția Stelei Popescu, a ajuns pe patul de spital, în stare gravă. Mesajul emoționant al actorului: „S-au adunat cam multe…”

Citește și: