„În  sâmbăta mortilor, iubitul meu soț a plecat în bratele Bunului Dumnezeu. Fie ca sufletul tău sa zboare nestingherit și lin in Împărăția cerurilor, unde vei fi alături de colegii tai Teo Peter și Emil Laghia, Gyuri Pascu etc.  Trupul neinsufletit va fi depus luni, la Casa Eliad (vis-a-vis de Biserica Sf. Mina), urmand ca marti ora 12 sa aibe loc inmormantarea la Cimitirul Bellu.
Dumnezeu să te odihnească și să te ierte, dragostea mea, luptătorul meu neînfricat”,  ascris Paula Iorga, soția artisutlui pe Facebook.

Fostul solist al trupei Compact s-a stins din viață sâmbătă, după o luptă lungă cu cancerul. Anunțul trist a fost făcut de cântărețul și compozitorul, Adrian Ordean. Leo Iorga avea 54 de ani și, în ultimii ani de viață, a avut numeroase probleme de sănătate.

Fost membru al trupelor Cargo, Compact, Schimbul 3, PACT by Leo Iorga & Adi Ordean, solistul Leo Iorga a lansat hituri ca: „Singur în noapte”, „Mă voi întoarce”, „Să te gândeşti la mine”, „Toamnă în sufletul meu”, „Trenul pierdut”, „Ploaia”, „Cine eşti tu, oare?”, ”Cine-i vinovat?”, ”Te visez mereu”.

Leo Iorga se lupta cu cancerul din 2011, când a fost diagnosticat cu cancer pulmonar. A suportat o operație de extirpare a unei tumori canceroase la plămâni, dar boala a recidivat în diferite zone ale corpului.

În 2014, a urmat o operaţie pe creier, pentru extirparea unei tumori de trei centimetri. În urma intervenției, tumoarea canceroasă a fost eliminată complet.

Un an mai târziu, artistul a trecut printr-o altă intervenţie chirurgicală, prin care i-a fost extirpată glanda suprarenală stângă, care nu mai funcţiona în parametri normali de câţiva ani.

Anul acesta, tumora a recidivat la plămâni și s-a extins la picior. În luna august, artistul a suferit o altă operație, la picior.

Citește și: