Conform Gândul, care citează surse judiciare, ”Cauza morții designerului Stephan Pelger este spânzurarea. Totodată, au fost recoltate și probe biologice pentru toxicologie.”

”Până acum, cadavrul designerului nu a fost ridicat de nimeni de la INML pentru că Stephan Pelger că nu are în România aparținatori.

Mama sa e internată în Germania și este posibil ca trupul său să fie trimis acolo pentru a fi înmormântat”, au mai spus acestea pentru sursa citată.

Mama lui trăiește în Germania

Mama adoptivă a artistului a fost diagnosticată cu cancer în pandemie, iar mamă și fiu au fost înstrăinați mai bine de un an, de teama Covidului.

La începutul pandemiei a fost diagnosticată cu cancer, ceea ce a îngreunat situația și mai mult, pentru că am vrut s-o feresc 100% de orice fel de probleme. Până nu ne-am făcut vaccinul amândoi și până nu am fost sigur că suntem în siguranță, am zis să aștept și a fost o decizie foarte bună.

Acum este pe drumul cel bun și la 80 de ani ai ei are o voință incredibilă. Pentru mine ea este cel mai special om care există pe această planetă. (…) Cel mai important lucru este că am putut s-o țin în brațe”, spunea cu lacrimi în ochi designerul, în urmă cu doi ani.

În 2019, tatăl designului a murit, în urma unui atac cerebral.

Aşa mi te voi aminti mereu. Un om extraordinar cu o inimă atât de mare, pentru toţi cei din jurul tău. Ţi-ai dedicat întreaga viaţă altora şi asta e averea pe care o laşi celor ce te-au cunoscut.

Eu şi mama mea vă mulţumim pentru condoleanţe. Dumnezeu să te odihnească, tata!”, scria Stephan Pelger după decesul părintelui său.

În urma acestei tragedii, familia creatorului de modă a primit o altă lovitură. Mai exact, mama adoptivă a lui Stephan Pelger a căzut pe scăzi şi şi-a fisurat coloana vertebrală. Apoi a urmat diagnosticul de cancer și mai multe operații.

Mama lui pierduse trei sarcini

Designerul, care a fost înfiat când avea doar 13 luni de familia episcopului de la Biserica Neagră, după ce cea care avea să-i devină mamă, Ima, violonistă, pierduse trei sarcini, nu și-a căutat niciodată părinții naturali. S-a referit la părinții săi adoptivi ca fiind singurii săi părinți.

„Eram, cred, vreo 11-12 copilași într-un singur pat. Mi-a zis mama că am întins mâinile, mi-a zis că eram cel mai urât de acolo, dar gestul acela de a întinde mâinile a făcut-o să se cutremure, m-a scos de acolo și asta a fost.

Nu știu dacă e o imagine în fantezie sau e reală, cert e că țin minte ziua adopției, 13 decembrie, în urmă cu 42 de ani. Îmi aduc aminte culorile. Totul acolo era gri, negru, alb.

Eu am avut o fobie de alb, de tot ce însemna halate. Începeam să urlu isteric. Probabil că în minte mea, acele halate albe însemnau rău și violență”, dezvăluia regretatul designer de modă.

Pe mama sa adoptivă, o femeie înaltă, blondă, cu părul lung și ochii verzi, o considera un adevărat înger, fiind întruchiparea tandreței.

Pe tatăl său, îl respecta profund, în ciuda faptului că, uneori, i se părea că era sever. Bărbatul discuta cu fiul adoptiv ca și cu un adult, nu își arăta latura afectivă, nu îl lua în brațe și nici nu îl săruta pe obraz. Era, de asemenea, un om care detesta minciuna, potrivit spuselor lui Stephan Pelger.

Încă de la o vârstă fragedă, a fost introdus într-o lume cu totul deosebită, de la ținute, la flori și valori morale. Stephan Pelger a dezvăluit, în emisiunea EGO Life, că a avut parte de o educație strictă din partea părinților adoptivi, care l-a ajutat să înțeleagă ce înseamnă rafinamentul.

„Am observat în familie că noi, dimineața, nu aveam voie să ne facem apariția în pijama. Aceasta a fost regula (cu care am fost crescut – n.r.) 18 ani. Când veneau musafiri… Era un alt secol”, s-a exprimat Stephan Pelger.

Nu și-a căutat părinții biologici niciodată

Regretatul designer de modă a explicat că părinții săi au fost cei care l-au învățat cum să se comporte în societate, inclusiv cum să acorde prioritate unei femei când intră într-o încăpere: „Așa am văzut la tata și la mama”.

Sunt înfiat de la un an. Nu pot să zic că țin minte foarte multe, dar cred că am tras loz în plic din punctul acesta de vedere, pentru că am ajuns într-o familie care este nu frumoasă, este absolut armonioasă, iubitoare!

Educația pe care am primit-o, posibilitățile pe care mi le-au oferit… nu cred că aș fi nimerit mai bine în niciun loc pe această lume.

Nu mi-am căutat părinții biologici niciodată. N-am vrut să știu nimic. Ea este mama mea, el este tatal meu! Nu există altceva”, a mărturisit designerul.

Cătălin Botezatu, despre moartea sa

La fel ca toată lumea, Cătălin Botezatu a fost luat prin surprindere de moartea lui Stephan Pelger. Ieri, acesta abia ajunsese în țară și a observat mai multe apeluri, gândindu-se că este ceva grav dacă se insistă. Designerul știa de situația colegului său, faptul că lua foarte multe medicamente, dar și că încerca să-și revină.

A vorbit cu el în urmă cu 2-3 săptămâni și Stephen l-a anunțat că urma să-și facă implant de păr. Nu a dat niciun semn că urmează să se întâmple ceva el.

”Eu am fost luat, efectiv, prin surprindere, abia am aterizat de o oră și încercam să mă odihnesc puțin și am văzut numai numere de televiziune și în final am zis că trebuie să răspund poate s-a întâmplat ceva grav și uite că așa e….

Știam ca lua foarte multe medicamente, foarte multe antidepresive, lua cu pumnul efectiv. Dar în același timp încerca să-și revină.

Uite, în urmă cu două sau trei săptămâni nu mai știu exact, era foarte happy a mers la doctor Felix pentru a-și face un nou implant de păr, dădea semne că-și revine. E adevărat că el avea multe probleme cu mama, care era bolnavă. Avea probleme și cu business-ul și înainte și mai ales după pandemie, când toată lumea fashion-ului a avut de suferit, pe el l-a lovit mult mai tare. Dar astea nu sunt lucruri care să te facă să mergi către un astfel de gest… ”, a spus Cătălin Botezatu la Antena Stars.

De altfel, Stephan Pelger a mers la ziua lui Cătălin Botezatu, recent, și s-a simțit bine, fără să dea vreun semn că ceva nu ar fi în regulă. Toată seara a dansat și a petrecut alături de ceilalți.

Ce spune Bote despre înmormântare

Despre înmormântarea lui Stephan Pelger nu se știe nimic. Cătălin Botezatu a spus că este nevoie de acordul mamei sale pentru astfel de demersuri.

”Nu știu, încă nu am vorbit cu niciun coleg de-al meu de breaslă de când am sosit în țară. Poate se va întâmpla cum s-a întâmplat și în cazul doamnei Irina Dumitrescu.

Nu știm nimic, trebuie să ai acordul părinților, mamei în cazul de față, să faci astfel de demersuri. Chiar nu știu ce să spun.

Oricum sunt șocat și nu cred… Mă uit la imaginile cu el pe care voi le dați în continuu pe televizor și nu-mi vine să cred că a făcut un astfel de gest. Dumnezeu să-l ierte și sper că lumea în care merge să fie mai bună decât asta…”, a încheiat Cătălin Botezatu.

Vezi și Viața nefardată a lui Stephan Pelger: părinții adoptivi, studiile, prima și singura iubire, tragedia care l-a distrus: „Ajunsesem să iau 40 de comprimate pe noapte”

Citește și:

Fetița Andreei Tonciu a împlinit 7 ani: ”Te divinizez!” Petrecere roz la superlativ, dar ce tort!

Cum arată azi fiica Annei Nicole Smith. Avea doar 5 luni când mama ei a murit. Acum are 16 ani și e frumoasă ca o păpușă